Register

A password will be e-mailed to you.

Aj keď väčšina ľudí považovala žalobu zo strany herečky Lindsay Lohan na štúdio Rockstar za nezmyselnú a očakávali jej zamietnutie, najvyšší súd štátu New York tento názor nezdieľa.

Prvé klebety o tom, že Lindsay Lohan sa chystá žalovať Rockstar sa objavili už koncom roku 2013 v bulvárnom magazíne TMZ. V júli 2014 sa tieto fámy potvrdili, keď herečka skutočne podala na Rockstar žalobu.

Lindsay Lohan mala problémy s jednou postavou z GTA V, konkrétne herečkou Lacey Jonas. Je totiž presvedčená, že postava Lacey bola vymodelovaná a napísaná podľa nej. Lindsay Lohan tiež doložila svoju konkrétnu staršiu fotku, ktorá podľa nej slúžila ako vzor pre Lacey.

Shelby Welinder

Shelby Welinder

Štúdio Rockstar a vydavateľ Take-Two Interactive túto žalobu považovali za nezmyselnú a očakávali, že ju súd zmietne zo stola. Práve naopak, žalobu nazvali iba snahou o publicitu zo strany Lindsay Lohan a žiadali od nej peniaze na právne náklady spojené s týmto incidentom. Ako predloha postave Lacey Jonas údajne slúžila modelka Shelby Welinder, ktorá za túto prácu aj dostala poctivo zaplatené. Túto obhajobu potvrdila tiež samotná modelka, ktorá svoj honorár aj náležite zdokladovala.

Zdá sa však, že sudca mal na celú vec iný názor. Najvyšší newyorský súd prekvapivo rozhodol, že prípadom sa skutočne bude zaoberať. Lindsay Lohan svoju žalobu rozšírila o ďalších 45 strán plných promočných obrázkov, billboardov, tričiek, plagátov alebo šálok s podobizňou Lacey Jonas a od štúdia Rockstar žiada nemalé odškodné za takéto zarábanie na “jej” osobe.

Nech súd rozhodne ako chce, okrem hráčov má na celý proces svoj názor aj herec Ned Luke, ktorý v GTA V stvárnil postavu Michaela. Na svoj twitter pridal obrázok kravy z GTA a priznal, že istá podoba tam skutočne môže byť.


Komentuj!