Register

A password will be e-mailed to you.

No Man’s Sky je nádejne vyzerajúci titul, v ktorom hlavnou náplňou bude objavovanie vesmíru a rôznych planét, no nebudú chýbať ani súboje, čo sa ostatne dozviete z ukážkových videí, ale nepredbiehajme. Tvorcovia hry z Hello Games priebežne navnadzovali na titul rôznymi ukážkami, poväčšinou na rôznych herných výstavách. Bolo známe, že titul dorazí ešte tento rok, no až doposiaľ sa netušilo kedy.

Všetko už je ale jasné, No Man’s Sky príde v Európe do predaja (v USA o pár dní skôr) 22. júna tohto roku. Dátum je zhodný pre obe platformy, t. j. PC a PlayStation 4 (XBOX One hráči tentokrát prídu skrátka, pôjde o konzolovú exkluzivitu pre PS4). Autori sa o dátum vydania podelili nasledovným trailerom, ktorý predstavuje niektoré lokality, súboje a dátum vydania.

To však samozrejme nie je všetko. Hra vyjde ako v digitálnej, tak i klasickej krabicovej verzii a okrem štandardnej edície prídu aj špeciálne edície. Tie budú rozdelené podľa platformy, takže hráči na PC dostanú tzv. Explorer’s Edition. Jej počet bude limitovaný na 10 tisíc kusov, pričom za 150 $ dostanete kód samotnej hry (použiteľný na Steam / GOG), cestovateľský odznak, repliku vesmírne lode v pomere 1:35 (ručne maľovanú), k tomu nálepky pre customizáciu, ďalej pozadie na poličku, pred ktoré si budete môcť umiestniť repliku lode. Súčasťou balenia by mala byť aj dáka záhadná vec, ktorej odhalenie príde až s vydaním titulu, ako uvádza obchod iam8bit. Samozrejmosťou bude aj tematická krabica, v ktorej bude všetko zabalené.

Pre záujemcov, ktorí si hru predobjednajú na PC je pripravený bonus v pdobe lode Horizon Omega, ktorá má byť exkluzívna pre túto platformu. Na Steame je už titul dostupný k predobjednaniu, a to za cenu 60 €.

PC limitka

K tomu všetkému boli odhalené minimálne požiadavky na HW, ktoré sú nasledovné:

OS: Windows 7

CPU: Intel Core i3

RAM: 8 GB RAM

GPU: nVidia GTX 480

HDD: 10 GB

Pre záujemcov o PS4 verziu bude dostupná tzv. Limited Edition. Táto bude ponúkať krabičku, v ktorej nájdete steelbook, 48 stranový art book, exkluzívny komiks, ktorý priblíži detaily o lore titulu, ďalej tzv. Starter Kit, ktorý Vám pridá bonusy priamo do hry a posledným prvkom tejto edície bude dynamická téma pre PS4. Cena zatiaľ nebola odhalená, no s najväčšou pravdepodobnosťou bude nižšia ako v prípade Explorer’s edície pre PC.

07

Artwork u oboch špeciálnych edícií nie je finálny, takže sa do vydania ešte môže zmeniť. Ak ste sa náhodou pozastavili nad požadovanými 10 GB na HDD u PC verzie, pravdepodobne to bude spôsobené tým, že svet hry sa generuje procedurálne, takže autori nemusia na disk “napchať” toľko dát.

Ak sa rozhodnete pre kúpu štandardnej edície, vďaka PlayStation Blog poznáme aj podobu box artu, ktorý bude vyzerať nasledovne:

25348816492_fb198b5981_o

Ak Vás titul zaujal, máme tu pre Vás ešte 18 minútový gameplay a sériu nových screenshotov, plus jeden koncept.

04
05 03 02 01

06

Titul No Man’s Sky sa zatiaľ javí nádejne, no ako to celé dopadne sa dozvieme až počas júna. Ako to vidíte Vy, dáte hre šancu, alebo Vás tento žáner nezaujíma?

Komentuj!