Register

A password will be e-mailed to you.

Far Cry Primal vychádza na PlayStation 4 a XBOX One už dnes, a to znamená jediné – na verejnosť sa dostali prvé recenzie. Z hodnotení je vidieť, že nový Far Cry nebude úplne pre každého, keďže hodnotenia sú rôzne, no žiaden verdikt nie vyslovene negatívny, najhoršie hodnotenia sú nadpriemerné.

V zásade väčšina recenzií chváli na Primal dobrý dizajn postáv, väčšie zameranie na prežitie, spracovanie historického sveta, atmosféru a nové schopnosti nazvané “Beastmaster“, vďaka ktorým si môžete napríklad z šabľozubého tigra urobiť domáceho miláčika. UbiSoft si taktiež dal záležať na optimalizácii, konzolové verzie bežia bez problémov so stabilným framerateom, človek by až neveril, že rovnaká pobočka (Ubisoft Montréal) nám priniesla Assassin’s Creed Unity.

Far-Cry-Primal-Shot-04

Na druhú stranu, kritizované sú opakujúce sa súboje, malý arzenál (neviem, či niekto očakával, že v jaskyni nájde rotačný guľomet, prípadne Kalashnikov AK-47/-74) a slabý príbeh.

Pre fanúšikov série však ide o povinnú jazdu, i napriek kritizovaným prvkom pôjde o zábavný výlet do minulosti, no netreba očakávať revolúciu. Hodnotenia zo zahraničných magazínov sú nasledovné:

TheDailyDot – 4,5/5

ICXM – 9/10

Polygon – 8,5/10

GodIsGeek – 8,5/10

GameSpot – 8/10

EuroGamer IT – 8/10

GRYOnline – 7/10

EGM – 7/10

Destructoid – 7/10

Gamesradar – 3/5

GiantBomb – 3/5

Podľa Metacritic to na základe priemeru hodnotení znamená pre Far Cry Primal aktuálnych 77% pre PS4 verziu, o niečo vyššie, presnejšie na 79% sa držia hodnotenia z XBOX One verzie.

hodina-z-hrania-far-cry-primal-image-830

UbiSoft môže očakávať výborné predaje, ostatne séria Far Cry je mimoriadne populárna. Dôležité je, aby si francúzsky gigant nezačal zahrávať s fanúšikmi rovnako, ako v prípade série Assassin’s Creed.

Náš magazín sa samozrejme k zahraničným kolegom pripojí, recenziu na najnovšie pokračovanie Far Cry pre Vás v tieto chvíle pripravujeme, konečný verdikt sa dozviete v priebehu najbližších dní.

Komentuj!