Register

A password will be e-mailed to you.

Do vydania jednej z najočakávanejších hier roku s názvom Far Cry Primal ostáva už iba niečo menej ako 2 dni. Je teda na čase zopakovať si tie najdôležitejšie informácie, ktoré sme vám o tomto titule v priebehu posledných mesiacov priniesli.

Všetko sa začalo 6. októbra, kedy francúzske štúdio Ubisoft oficiálne potvrdilo klebety, že ich montrealská pobočka pracuje na novom dieli série Far Cry s podtitulom Primal. Na rozdiel od zvyšku série sľubovala hra návrat v čase do pravekej minulosti, konkrétne doby kamennej. Našincov tiež potešila správa, že dej sa bude odohrávať na území dnešného Slovenska.

Okrem traileru, screenshotov a prvých informácii tiež Ubisoft zverejnil zaujímavé video zo zákulisia tvorby Far Cry Primal, ktoré bližšie odhaľuje prostredie samotnej hry a jej vzniku.

Hlavnou postavou príbehu je lovec Takkar – jediný preživší svojej skupiny, ktorý sa snaží prežiť v drsnom prostredí údolia Oros. V tomto svete je človek ďaleko od vrcholu potravinového reťazca, no možno ešte väčšie nebezpečenstvo než od divočiny mu hrozí od iných ľudí.

Za účelom historickej presnosti sa Ubisoft spojil s uznávanými odborníkmi na lingvistiku, ktorí sa pokúsili zrekonštruovať praveké proto-indo-európske jazyky, ktorými hovoria jednotlivé kmene v hre.

Asi najlepšie však hru predstavujú gameplay videá, ktorých sme sa v posledných mesiacoch dočkali neúrekom. Prvé komentované video prišlo začiatkom decembra od samotných vývojárov a u hráčov sa stretlo s pozitívnymi ohlasmi.

Tesne pred vianocami ho nasledovalo štvrťhodinové nekomentované video od francúzskeho magazínu JeuxActu. Najväčšiu výpovednú hodnotu však zrejme mali dva dokopy niekoľkohodinové komunitné streamy, ktoré tvorcovia usporiadali začiatkom januára a februára. Prvých 15 minút hry a niečo viac o stavbe táborov či jazdení na šelmách tiež ukázali gameplay videá a screenshoty, o ktoré sa postaral redaktor Johnny Chiodini zo serveru Eurogamer.

Zákazníkom, ktorí si hru predobjednali, Ubisoft sľúbil bonusový obsah v podobe troch misií s názvom Legend of the Mammoth. Ako už naznačuje samotný názov, hráči sa počas nich ocitnú v koži obrovského mamuta. Tieto misie tiež obdržia hráči, ktorí si kúpia špeciálnu zberateľskú edíciu. Tá okrem iného obsahuje tiež zberateľský box, steelbook, soundtrack, slovník fiktívneho wenjanského jazyka a mapu sveta Oros.

Pre propagáciu hry si tiež Ubisoft pripravil pre hráčov originálnu súťaž, v ktorej mohli vyhrať tri dni uprostred divočiny vrátane jednej noci strávenej v jaskyni. Súčasťou “pobytu” bol tiež tréning prežitia v divočine pod dohľadom expertov a lekcie techník používaných ľuďmi v praveku.

PC hráčov určite potešili HW nároky, ktoré sú oproti podobným titulom veľmi milosrdné.

Minimum:

Podporované OS: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)

Procesor: Intel Core i3-550 | AMD Phenom II X4 955 or equivalent

RAM: 4GB

Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 460 (1GB VRAM) | AMD Radeon HD 5770 (1GB VRAM) prípadne ekvivalentne výkonné karty

Hard Disk: 20 GB

Odporúčané:

Podporované OS: Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 (64-bit versions only)

Procesor: Intel Core i7-2600K | AMD FX-8350 or equivalent

RAM: 4GB

Grafická karta: NVIDIA GeForce GTX 780 | AMD Radeon R9 280X prípadne ekvivalentne výkonné karty

Hard Disk: 20 GB

Niektorých PC hráčov však už o niečo menej “potešila” správa, že Far Cry Primal bude chránený technológiou Denuvo, s ktorej prelomením majú piráti doteraz veľké problémy.

Pokiaľ ide o konzolové verzie, v našom dnešnom článku si môžete tiež pozrieť grafické porovnanie oboch verzií.

Far Cry Primal vychádza už 23. februára pre PlayStation 4 a Xbox One, pričom PC hráči si budú musieť počkať až do 1. marca. V najbližších dňoch môžete samozrejme od nás očakávať tiež kompletnú recenziu a ďalší obsah z hry, ktorý pre vás pripravujeme v spolupráci s naším partnerom ciernydrak.sk.

Vidíme sa v Orose!

Komentuj!