Register

A password will be e-mailed to you.

Najnovší Far Cry tu máme už o pár dní, takže sa čoraz častejšie objavujú nové a nové videá. Jedno ukazuje prvé kroky v hre, iné dokonca celú hodinu, no sú aj také, ktoré sa zameriavajú na grafickú stránku. A presne o grafickom porovnávaní sa dnes budeme baviť, na paškál sa dostali verzie pre súčasnú konzolovú generáciu, keďže tie prídu do predaja s týždňovým predstihom pred počítačovou verziou. Kto si dnes pripíše víťazstvo, bude to PlayStation 4 alebo XBOX One?

V novom videu od IGN sa k slovu dostalo porovnanie grafickej stránky na oboch aktuálnych konzolách. UbiSoft odviedol v tomto prípade dobrú prácu, či už sa rozhodnete pre PlayStation 4, alebo XBOX One verziu, chybu neurobíte ani v jednom prípade. Drobné rozdiely sa predsa len nájdu, najmä vidieť vyšší kontrast a saturáciu u XBOX One verzie. Verzia pre PS4 vyzerá v priamom porovnaní farebne neutrálnejšie a prirodzenejšie, no hlavne vďaka nižšiemu kontrastu nedochádza k strate detailov v tmavších miestach.  Ak Vám kontrast bude chýbať, určite nebude problém cez nastavenia TV upraviť hodnoty podľa Vašich preferencií.

Taktiež je potvrdené, že na PlayStation 4 hra pobeží v 1080p, u XBOX One zatiaľ rozlíšenie potvrdené nebolo, no ak sa zopakuje situácia z Far Cry 4, tak hra pobeží v mierne nižšom rozlíšení. Existuje však možnosť, že sa autorom podarilo engine lepšie optimalizovať aby priniesli aj majiteľom konzoly od Microsoftu rozlíšenie 1080p. Zatiaľ si môžete pozrieť nasledovné video a posúdiť, ktorá verzia viac lahodí Vašim očiam. Väčšine sa asi bude o niečo viac pozdávať kontrastnejšia XBOX One verzia, no necháme to na Vás, vyjadrite sa v komentároch.

UbiSoft sa snaží lákať hráčov rôznym reklamným materiálom – po súťaži s vskutku netradičnou hlavnou cenou, o ktorej sme Vás nedávno informovali dal vyrobiť repliku PlayStation 4, DualShock 4, k tomu stôl s nápisom Far Cry Primal a samozrejme aj TV, veď kde by ste inak mohli hrať. Všetko je urobené pekne tematicky, a to z kameňa. Video pojednávajúce o vzniku jedinečnej, extrémne limitovanej edícii PS4 nesmie chýbať, nech sa páči:

Konzolové verzie Far Cry Primal vychádzajú už 23. februára, hráči na PC počkajú o týždeň dlhšie. Už máte nachystanú výbavu na prežitie, alebo Vás najnovší Far Cry nezaujíma?

P.S. Myslíte, že UbiSoft do hry prepašuje v dákej forme aj obsadzovanie veží, ktoré sú už akýmsi poznávacím znamením hier od tohto francúzskeho štúdia?

Komentuj!