Register

A password will be e-mailed to you.

Asociácia amerických scénaristov (Writers Guild Of America), zložená z východného a západného zväzu oceňuje každoročne už od roku 1929 to najlepšie zo sveta filmu, televíznych seriálov a rádia. Počnúc rokom 2008 naviac pridali aj kategóriu najlepší herný príbeh.

Nominácie na Writers Guild of America Award 2016 vyzerali nasledovne – medzi štvoricu najlepších sa dostali Assassin’s Creed SyndicatePillars of Eternity, Rise of the Tomb RaiderThe Witcher 3: Wild Hunt. Tým úplne najlepším dielom bol nakoniec podľa hlasovania oboch zväzov príbeh Rise of the Tomb Raider.

rise-of-the-tomb-raider-pc-announcement-screenshot-003

Ak vás prekvapuje už samotný výber štyroch najlepších, mali by ste vedieť, že medzi nominovanými môžu byť v praxi len členovia zväzu, pričom nominované scenáre musia vznikať pod hlavičkou Minimum Basic Agreement WGA alebo na základe kolektívných zmlúv spriaznených medzinárodných organizácií. Ide teda o mimoriadne prísne podmienky, ktoré ani zďaleka nemusia nahrávať tým naozaj top produkciám. Posúdiť to môžete aj na základe zoznamu predchádzajúcich víťazov.

Beriete tieto ocenenia do úvahy, alebo im neprikladáte žiadnu váhu?

 

 

Komentuj!