Register

A password will be e-mailed to you.

XCOM 2 je naozaj podarený počin, ako ste sa už mohli dočítať v našej recenzii. Kvantum hráčov sa však sťažuje na prílišnú obťiažnosť, a to aj v porovnaní s predchádzajúcimi dielmi XCOM série. Pokiaľ aj vy patríte medzi nich a nie ste hardcore-masochistický preborník v ťahových stratégiách, nasledovné mody Vám herný zážitok trochu uľahčia.

Save Scum Roller

Asi málokto si pri XCOMe nedopomáha častým stláčaním F5 a F9 počas zbabraných misií, z ktorých už neexistuje iné východisko, ako kúpiť kvety na hroby padlých vojakov a zostaviť si nový tím. Je jasné, že väčšina pamätníkov minulých XCOMov má quicksave/quickload umenie v malíčku, no v XCOM 2 im to Firaxis poriadne sťažilo. Modelová situácia: traja vojaci vypália na posledného nepriateľa v misii, no ani jeden netrafí. Vy si ponadávate, naloadujete posledný save spravený pred daným útokom a strieľate znova. V predošlých XCOM dieloch by ste mali veľkú šancu, že fiasko sa už nezopakuje a vy padoucha zneškodníte. Na to ale môžeme v XCOM 2 zabudnúť, keďže algoritmus triafania konkrétneho cieľa sa počas misie neresetuje ani po novom loadovaní.

Práve toto nemilosrdné pravidlo odstraňuje mod Save Scum Roller, s ktorým sa šance na zásah nepriateľa po novom naloadovaní môžu zvýšiť.

xcom2promo

Quiet Bradford!

V niektorých misiách sú civilisti rozmiestnení po mape nechaní napospas nepriateľským alienom, ktorí ich v priebehu misie kynožia. S každým zabitým civilistom podáva Bradford z komunikačnej centrály hlásenie o tom, ako masívne strácame civilistov a že to musíme napraviť. Pokiaľ nie ste priamy potomok budhistického mnícha, určite ste sa prichytili ako na chudáka Bradforda kričíte, aby už konečne držal hubu. Toto prianie Vám splní mod Quiet Bradford!

Stop Wasting My Time

Naozaj skvostný mod! Odstraňuje hneď niekoľko otravných a zbytočne zdržujúcich čakaní, pričom celkovo zlepšuje plynulosť hry. Tu je pár príkladov jeho herných zmien:

  •  odstraňuje 1-3 sek. pauzy po strieľaní, hádzaní granádov a použití určitých schopností
  • odstraňuje 1 sek. pauzu po zabití nepriateľa
  • odstraňuje 2,75 sek. po vbehnutí do zákrytu
  • zvyšuje rýchlosť pohybu jednotky o 20%
  • zvyšuje rýchlosť pohybu lode Avenger po mape

 >> Druhá časť článku >>

 

Komentuj!