Register

A password will be e-mailed to you.

Crash Bandicoot je legenda a fenomén, no bohužiaľ aj značka, ktorá postupne zapadá prachom. Možno nie v očiach verných fanúšikov, avšak čas hovorí jasne, poslednú hru z hlavnej série sme tu mali naposledy v roku 2008. Jednalo sa o titul Crash: Mind over Mutant, ktorý na jednu stranu nebol úplne najhorší, no už to nebol “ten” Crash Bandicoot. Autori sa pokúšali o ďalšie pokračovania, no návrhy skončili v koši. I po rokoch SONY neprestáva na túto postavičku odkazovať.

Už v roku 2013, v launch reklame pre konzolu PlayStation 4 spoločnosť SONY šikovne zakomponovalo Crash Bandicoot do videa, stačí so v 49. sekunde všimnúť dopravnú značku v pravej časti obrazovky. Crash sa nedá prehliadnuť, rovnako ani podobnosť značky “hlavná cesta” so znakom SONY pri spúšťaní hier na prvej PlayStation. Následne opäť zostalo ticho…

this is

Crash sa opäť objavil v decembri minulého roku, a to počas PlayStation Experience 2015, kedy prišiel Shawn Layden, prezident a CEO Sony Computer Entertainment America vystúpil na pódium oblečený v tričku s motívom Crash Bandicoot. Opäť sme sa ničoho nového nedočkali… Teda trička áno, no informácií nie.

PSX201_troll_zpsss6wxtbk

Pred pár dňami pobočka SONY na Strednom východe uverejnila cez Twitter účet obrázok Crash Bandicoota, ktorý pripomína staré westernové filmy, kde bol hladaný zločinec zvečnený na plagáte spolu s nápisom “Wanted”. Tweet by sa dal približne preložiť ako “Most Wanted: Where Are You Crash?“. Je zvláštne, aby SONY takto odkazovalo na Crasha, keby nemajú žiadnu informáciu o znovuzrodení tejto značky.


https://twitter.com/PlayStation_ME/status/696008709231607808

Podľa posledných informácii je vlastníkom značky Crash Bandicoot ešte stále spoločnosť Activision, takže nie je jasné, či SONY spolupracuje na novom pokračovaní / reboote, prípadne v tichosti odkúpili práva pre seba.

Náznakov o návrate Crasha je však stále viac a viac, i keď nie je zrejmé, prečo SONY na uvedenom plagáte použilo podobizeň Crasha z titulov Crash of the Titans Crash: Mind over Mutant, kedy táto značka už niekoľko rokov nepatrila medzi to najvyhľadávanejšie.

Dúfame, že sa SONY iba nezahráva so svojimi fanúšikmi a pripravuje si pre nás na E3 príjemné prekvapenie v podobe nového Crash Bandicoota, ktorý príde vo výbornej forme, akú mal kedysi na prvej PlayStation.

Komentuj!