Register

A password will be e-mailed to you.

Kto by už nepoznal Laru Croft? Jej meno je známe aj ľudom, ktorí videohernú zábavu práve neobľubujú. V rôznych sférach ju stvárnilo mnoho žien a my sme sa rozhodli pozrieť na všetky jej známe oficiálne podoby.

Laru zatiaľ v anglickej verzii nadabovalo sedem rôznych herečiek. Hneď v prvom dieli, ktorý odštartoval celú mániu sa tejto úlohy zhostila Shelley Blond. Išlo však o jej prvú a súčasne poslednú skúsenosť s touto postavou. V druhej a tretej časti ju už nahradila Judith Gibbins. Vo zvyšných troch častiach pôvodnej série a to vrátane interaktívnej hry Tomb Raider: The Action Adventure (aj keď v zásade išlo o zjednodušenú verziu Tomb Raider: The Angel of Darkness) teda Lara znova menila hlas a tentokrát sa jej ujala Jonell Elliott.

1

S rebootom v podobe Lara Croft Tomb Raider: Legend logicky prišla zmena a tú priniesla Keeley Hawes. Tá je úplnou rekordérkou, hoci stihla iba tri veľké diely (okrem Legend aj Anniversary a Underworld). Jej práca na značke totiž neskončila ani po ďalšom preobsadení a populárnemu charakteru tak prepožičala hlas v nielen v izometrickej odbočke Lara Croft and the Guardian of Light, ale aj sequelu Lara Croft and the Temple of Osiris z roku 2014.

Zatiaľ poslednou hernou Larou sa stala televízna herečka Camilla Luddington, ktorá naplno predviedla svoje prednosti aj v seriáli Californication – Orgie v Kalifornii. Jej verzia je o poznanie citlivejšia a emocionálnejšia a celkovo odvádza veľmi kvalitné výkony. Dá sa čakať, že jej zmluva so štúdoim tak skoro neskončí.

2a

Spomínal som však sedem mien. Šiestou do počtu je Abigail Stahlschmidt z mobilnej hry Lara Croft: Relic Run a poslednou je známa Minnie Driver. Tá však nemala na starosť žiadnu hru, ale kratší animovaný seriál Revisioned: Tomb Raider. Ale keby sme brali do úvahy aj japonské verzie hry počnúc Tomb Raiderom z roku 2013, tak musíme spomenúť ešte jedno meno – Yuko Kaida.

3

V hranej verzii sa o túto úlohu podelili dva známe mená. Oscarová Angelina Jolie v rokoch 2001-2003 – filmy Lara Croft: Tomb Raider a Lara Croft Tomb Raider: Kolíska života, tou druhou je Sofía Vergara. V jej prípade ale išlo iba o krátku reklamu na karty Visa nazvanú Monster Chase.

4

Laru musel pochopiteľne niekto predstavovať aj na oficiálnych akciách a to už bola úloha pre platené modelky. Oficiálne ich bolo sedem, neoficiálne ešte viac. Do prvej skupiny sa rátajú Rhona Mitra, Nell McAndrew, Lara Weller, Lucy Clarkson, Jill de Jong, Karima Adebibe a Alison Carrol.

5

Avšak Eidos najal na prezentáciu svojich hier ešte viac žien. Úplne prvou bola Nathalie Cook a tá bola jednou zo štvorice, ktorá pomáhala propagovať úplne prvý diel. Medzi ďalšie nie úplne oficiálne mená sa zaradili aj modelky ako Brazílčanka Ellen Rocche, Francúzska Vanessa Demouy alebo Katie Price.

6

heidiŠpeciálnu zmienku si zaslúži aj bývalá úspešná gymnastka a dablérka Heidi Moneymaker, ktorá mala na starosť motion capture v Tomb Raider: Underworld. Počnúc moderným rebootom má už motion capture na starosti samotná dabérka Camilla Luddington.

Ktoré z týchto mien vás zaujalo najviac? Ktorá z predstaviteliek sa vám najviac páči najviac?

Komentuj!