Register

A password will be e-mailed to you.

Určite poznáte ten moment, keď sa v pube počas piatkového večer stretne dobrá partia, založí sa spoločný účet na bare a po pár formálnych pivách sa ide „na vec“. Pri odchode však po platení jednotlivých ľudí ostane na posledného k zaplateniu taká porcia alkoholu, ktorá by zložila aj žirafu. Človek je tvor tvorivý, a tak slečny, na počesť ktorých párty bola, vymysleli super nápad. Každý dostal svoj lístok s číslom a to bol jeho účet, na bare dostával tradične pri objednaní čiarky. Takto potom každý jeden zaplatil to svoje a riziko „zbytku pre posledného“ sa eliminovalo, teda teoreticky. Fakt, že z večeru si človek veľa nepamätá, keď sa to zvrhne do pitia tequíl, je samozrejmosť. Problém nastáva ráno, keď sa človek zobudí ako zombie a zistí, že vo vrecku má podozrivo veľa peňazí, presnejšie úplne rovnako, ako keď večer šiel von. Lístok samozrejme tiež nikde. Hmm, to je trápne, pomyslím si, ale zároveň som sa cítil ako hrdina, že som dokázal prekabátiť tak zdanlivo neomylný systém. Napísal som pár ľuďom, aby som zistil kto ma teraz asi nenávidí a prišla mi zaujímavá odpoveď: „platil si to ty kartou“. Usmial som sa, povedal si „dobrý bol ten večer, ty idiot“. Kartu som samozrejme nechal vytiahnutú, pretože sú tu víkendové zľavy!

Zajtra nám končí čínsky rok kozy a začne rok opice, ja som si tú opicu zažil už dnes, tak aspoň viem, čo ma celý rok čaká. Steam, tak ako na „náš Nový rok“ pripravil celoplošné zľavy, viac ako 9 tisíc. Ja vám sem hodím ich zoznam a prajem príjemnú zábavu. Sú tam viac-menej všetko dobroty, dokonca aj relatívne novšie tituly: Fallout 4, Assassin’s Creed Syndicate, Mad Max, CoD: Black Ops 3, Witcher 3, CS:GO, GTA V, Rocket League a kopec ďalších.

EA a ich Origin má hneď tri zaujímavosti. O prvej sme už písali cez týždeň – Need for Speed Most Wanted ZADARMO. Tešil som sa až do momentu, keď som zistil,  že toto nie je Most Wanted, ktoré si pamätám z mladosti. Nič moc teda, ale ako vravia staré matere: „darovanému koňovi na zuby nehľaď“. Druhou sú celoplošné Origin zľavy. Battlefront za polovicu, FIFA 16 taktiež, a do tretice napríklad aj Battlefield 4. Treťou je veľmi zaujímavá novinka Origin Access. Je to akási mutácia Netflixu pre PC hry, majitelia XBOXu túto službu poznajú ako EA Access. Za 4 doláre mesačne získate prístup k množstvu hier (Battlefield, Sim City, Need for Speed, FIFA), prístup do beta testov pripravovaných hier, skorší prístup k už hotovým hrám (Unravel, Plants vs. Zombies) a samozrejme zľavy v Origin obchode (10% na všetko, pri istých položkách ešte viac). Veľmi zaujímavé, silne zvažujem.

Humble Bundle má hneď niekoľko kvalitných ponúk. Prvou je UbiSoft Bundle, kde sú k dispozícií tituly ako Call of Juarez, Rayman, AC: Rogue, The Crew a dokonca za väčší poplatok aj predobjednanie Tom Clancy’s The Division, plus tričko. Čo je ešte pozitívnejšie, tento bundle sa cez týždeň rozrastie o ďalšie tituly. Samozrejme, ak si ho kúpite teraz, nič nestratíte, prídu vám aj tie ďalšie.

Druhým je weekly bundle, tentokrát na tému stratégie. Obsahuje úspešnú, nedávno vydanú Big Pharma, ďalej Frozen Synapse, Frozen Cortex, ale aj Lux Delux alebo aj The Last Federation (s DLCčkom).

V samotnom obchode je potom už tradičný „postav si svoj bundle“. Teraz ide o bundle simulátorov. Veľmi kvalitne sa javí aj mesačný bundle. ARK: Survival Evolved za 12 EUR? Na Steame je teraz za 18,75, takže dosť dobrá ponuka sama o sebe. Ale ako je u Humble Bundle zvykom, tak k tomu dostanete na konci mesiaca aj ďalších 5 kusov. Myslím si, že môže byť!

Komentuj!