Register

A password will be e-mailed to you.

Final Fantasy XV je vo vývoji už od roku 2006, vtedy ešte ako spin-off pod názvom Final Fantasy Versus XIII, vyvíjaný exkluzívne pre PlayStation 3. Podľa všetkého sa konečne vývoj blíži k zdarnému koncu, čo znamené jediné, a to, že 10 (možno 11) rokov po ohlásení hry sa fanúšikovia skutočne dočkajú vydania.

Počas uplynulého víkendu usporiadali tvorcovia hry špeciálny stream, kde poskytli fanúšikom nové informácie ohľadom progrese vývoja, ktorý je momentálne na 80%, ako potvrdzuje nasledovné “Progress Report 2.0” video.

Druhé, no rozhodne zaujímavejšie video ukazuje súboj o základňu Niflheim. V úvode autori najskôr predvádzajú stealth postup, no približne v minúte a 38 sekunde sa všetko zmení a na rad nastúpi súboj. Ak ste si minulý rok zakúpili remaster Final Fantasy Type-0 HD, mali ste možnosť vyskúšať si demo Final Fantasy XV nazvané Episode Duscae. Pri porovnaní najnovšej ukážky a minuloročnej demoverzie je zrejmé, že autori zmenili súbojový systém. Zatiaľ nie je zrejmé, či sa jedná o finálnu verziu, alebo sa do vydania ešte udejú dáke zmeny, uvidíme…

V závere videa sa v krátkosti ukáže aj antagonista Aranea Highwind, kapitánka niflheimskej leteckej jednotky, celým názvom “Niflheim Empire’s Third Army Corps 86th Airborne Unit”. Je vycvičená, ako inak, vo vzdušných súbojoch a niflheimskou armádou označovaná ako “The Dragoon”.

Aranea Highwind

Aranea Highwind

Tá najdôležitejšia informácia, ktorú víkendový stream poskytol, je dátum akcie nazvanej “Uncovered: Final Fantasy XV” konajúcej sa v Shrine Auditorium v Los Angeles dňa 30. marca 2016 o 2 hodine rannej nášho času. Tu sa dozvieme dostupné edície, ich cenu, a taktiež to najdôležitejšie, presný dátum vydania.

CaBgVGiVAAEgPfW.jpg-large

Final Fantasy XV by malo výjsť ešte tento rok pre platformy PS4 a XBOX One, a keďže Square Enix v poslednej dobe vydáva staršie časti aj pre PC, nie je vylúčený ani dodatočný príchod pre túto platformu.

Komentuj!