Register

A password will be e-mailed to you.

Redproduktor iRoar bol predstavený iba nedávno na veľtrhu Consumer Electronics Show (CES), a ihneď na seba upútal pozornosť, o čom svedčí aj ocenenie CES 2016 Innovation Awards Honoree v kategórii Home Audio/Video Components and Accessories. Čím spoločnosť Creative ohúrila verejnosť?

Minimalistický dizajn, kompaktné rozmery, čierne puzdro v konečnej úprave z uhlíkových vlákien a ozdobenie tmavoružovým zlatom. To je Creative iRoar na prvý pohľad. Symbolický kruh v strede reproduktora funguje ako NFC rozhranie, ale taktiež funguje ako výstup pre subwoofer. Perfektne sa hodí pre moderné kancelárie, štúdiové apartmány alebo tanečné štúdia.

Vo vnútri Creative iRoar sa nachádza výkonný, flexibilný a programovateľný viac-jadrový procesor SB-Axx1, ktorý zodpovedá za celkový zvuk, hlasové zvýraznenia a špeciálne spracovanie efektov. Vstavaný procesor taktiež umožňuje, aby iRoar mohol fungovať ako high-end-ová zvuková karta. Otvorená platforma umožňuje používateľom prispôsobiť si správanie a výkon reproduktora.

Pôvod iRoar nájdeme v sérii Sound Blaster Roar, pričom jeho hlavnou črtou je, aby bol bez nutnosti zdvojnásobenia elektrickej energie až dvakrát hlasnejší ako klasický Sound Blaster Roar. Ide o prielom v inžinierstve dosiahnutý vďaka intenzívnemu výskumu technológie meničov reproduktora spolu s najmodernejšími výkonnými zosilňovačmi, integráciou inteligentnej technológie maximalizujúcej zvuk založenej na báze procesorov BlasterX Acoustic Engine.

acoustic

Creative iRoar má v sebe 5 meničov, vrátane subwoofera. Čistý výkon zosilňovača predstavuje viac ako 40 wattov. Ľahký reproduktor je vybavený dvoma ľahkými vysokofrekvenčnými 2” meničmi pre vyobrazenie vzdialenej vysokofrekvenčnej disperzie. Spomínaný 2.75” subwoofer tlačí basy smerom nahor, plus napomáhajú dva bočné pasívne radiátory, ktoré šíria basy ešte ďalej.

creative-iroar-01-hardaily-625x296

Taktiež je osadený 2 vysokovýkonnými zosilňovačmi, jeden sa zameriava na hĺbky a stredy, ďalší výhradne na zabezpečenie výšok, na zabezpečenie produkcie jasného, priestranného, dobre vyváženého zvuku bez akýchkoľvek kompromisov na basoch. Výsledkom je, že iRoar dokáže poskytnúť výkonný zvuk vyplňujúci priestor, ktorý si môžete vychutnať kdekoľvek.

Inteligentná technológia BlasterX Acoustic Engine optimalizuje a zároveň maximalizuje akustický výkon meničov a zosilňovačov reproduktora. To zaisťuje, že je každý menič naplno poháňaný svojim vlastným potenciálom bez toho, aby došlo k ohrozeniu vernosti zvuku.

Reproduktor taktiež prichádza s patentovanou technológiou BlasterX Immersion od spoločnosti Creative na báze CMSS™ (Creative MultiSpeaker Surround). Tieto technológie umožňujú reproduktoru dodať úchvatný zážitok z počúvania so širšou zvukovou scénou, ďaleko za zvukovou stopou tohto reproduktora.

Creative iRoar dokáže inteligentne rozširovať dynamický rozsah zvuku. Spoločnosť Creative navrhla inteligentný procesor založený na technológii expanzie dynamického rozsahu do reproduktora iRoar, čím automaticky analyzuje a obnovuje dynamiku v komprimovaných zvukových stopách v reálnom čase, takže hudba a dynamika nebudú obetované kvôli jemnej hlasitosti.

Reproduktoru nie je cudzie ani využitie na konferenčné hovory, pričom uživatelia môžu očakávať, že ich bude počuť hlasne a jasne počas hovorov vďaka technológiám Adaptive Noise Reduction (adaptívna redukcia šumu) a Adaptive Acoustic Echo Cancellation (adaptívne rušenie zvukového echa). Vstavané mikrofóny nahrávajú zvuk v 360º okolo reproduktora, prípadne selektívne v určitom rozsahu zaostrenia cez technológiu Mic Beam. Po aktivácii režimu Private (súkromie), reproduktor iRoar inteligentne drží a izoluje hlas užívateľa v 30º akustickej zóne pred reproduktorom. Zvuky z tejto zóny zachytí jasne, avšak okolitý hluk, prípadne iné hlasy vyskytujúce sa v tejto zóne obmedzí. Procesor SB-Axx1 taktiež umožňuje užívateľom aktivovať funkciu Voice Morph, s ktorou zmeníte hlas v reálnom čase, pre väčšiu zábavu počas prezentácie, alebo pri hrách s priateľmi a deťmi. Ak sa na konferenčný rozhovor použije reproduktor, používatelia môžu meniť svoje hlasy počas hovoru s využitím aplikácie iRoar Dashboard.

iRoar 8

Creative iRoar je neuveriteľne bohatý na funkcie, no bol navrhnutý tak, aby bolo jeho používanie skutočne jednoduché. Inteligentné technológie a užívateľsky priateľské, vizuálne bohaté rozhrania adaptívne optimalizujú zvuk a reagujú na správanie človeka v reálnom čase. Tu sú niektoré zo spôsobov, ako reproduktor Creative iRoar zjednodušuje užívateľský komfort:

  • Aplikácia iRoar Dashboard je dostupná pre mobilné zariadenia s operačným systémom Android a iOS, vďaka čomu je možné ovládať reproduktor na diaľku, upraviť nastavenia zvuku, ako ekvalizér, spracovanie zvuku, mikrofón, a taktiež umožňuje hlasové ovládanie priamo. Všetky Vaše nastavenia môžete trvalo uložiť v reproduktore.

iRoar 7

Prednastavené profily umožňujú rýchly výber rôznych nastavení zvuku, aby zodpovedali aktuálnej situácii. K dispozícii budú nasledovné profily:

  • BlasterX je predvolené nastavenie zvuku pre najlepší zážitok z počúvania
  • Game On prispôsobený pre hranie videohier
  • Audiophile Bliss prináša čistý zvuk pre “audiofilov”
  • Cinemania umožňuje vychutnať si filmový zážitok s výbušnými explóziami a jasnými dialógmi
  • Sonic Bass rozšírenie basov s väčšou rezonanciou v nižších frekvenciách pre hudbu založenú na bassoch
  • Live Concert poskytuje zvukovú atmosféru ako na koncerte

Každý jeden profil si navyše môžete prispôsobiť, prípadne si vytvoriť nový osobný profil vyhovujúci osobným preferenciám užívateľa:

iRoar 6– Ekvalizér (Equalizer) – grafický ekvalizér ponúka flexibilitu pri úprave amplitúdy zvukových signálov na jednotlivých frekvenciách.

Pohltenie/Vnorenie (Immersion) – využitím technológie BlasterX si vychutnáte skutočný pohlcujúci zvuk s prirodzenou hĺbkou, priestrannosťou a priestorovosťou.

Dialog+ – vylepšuje hlasy vo filmoch, pri počúvaní hudby, prípadne hraní cez okolitý hluk vo svojom prostredí.

iRoar Dashboard taktiež obsahuje inteligentnú technológiu Smart Volume, ktorá pracuje na pozadí, aby sa minimalizovali náhle zmeny úrovne hlasitosti počas prehrávania.

iRoar 5

  • Aplikácia iRoar Megaphone umožňuje až 18 hlasových možností vo Voice Morph. Aplikácia je ideálna pre zábavu počas hovorov alebo ak sa reproduktor používa ako PA systém (public address system), čiže ako miestny rozhlas.

iRoar 4

  • Aplikácia iRoar vzdialený asistent zmení zariadenie s Androidom / iOS na ovládač, no nielen to. Sprístupní Vám prehrávanie hudby z Vášho zariadenia do reproduktoru, taktiež pristupovať k hudbe uloženej na microSD karte vloženej v reproduktore iRoar. Po spustení prehrávania Vám aplikácia ukáže názov skladby a albumu. Ďalšou funkciou je možnosť spustenia nahrávania zvuku na microSD kartu.

Reproduktor bol navrhnutý tak, aby fungoval ako samostatná jednotka alebo súčasť väčšieho systému. Jeden iRoar môže byť pripojený k druhému iRoaru, prípadne namontovaný na externej jednotke subwoofera iRoar Rock. Po pripojení k bezdrôtovému mikrofónu iRoar Mic sa reproduktor stáva nízko latenčným osobným PA systémom, prípadne prenosným karaoke zariadením.

  • iRoar Rock je externý subwoofer navrhnutý pre plnú kompatibilitu s reproduktorom iRoar, ku ktorému sa pripája cez dokovací expanzívny port.

iRoar 3

Po zapojení oboch zariadení dostanete dokonalejšie basy a priestrannosť, ktorú zabezpečuje patentovaná technológia BlasterX Immersion v reproduktore iRoar. Subwoofer zároveň slúži ako nabíjačka pre reproduktor, takže sa nemusíte obávať o výdrž batérie.

  • Mikrofón iRoar Mic váži iba 30 gramov, pričom vydrží na jedno nabitie až 10 hodín. Je vybavený technológiou RapidTalk™ – nízko latenčná bezdrôtová technológia vysoko kvalitného zvuku čakajúca na svoj patent, ktorá umožňuje jednoduchý, rýchly a vysoko výkonný prenos zvuku.

iRoar 2

          Ovládacie prvky na mikrofóne umožňujú rýchle nastavenia hlasitosti, rovnako ako aj funkciu Voice Morphing v reálnom čase.

  • Funkcia MegaStereo vyžaduje MegaStereo kábel, vďaka ktorému je možné prepojiť dva iRoar reproduktory a vytvoriť tak úplne odlišný a širší zážitok zo zvukovej scény. Obe reproduktory je následne možné pripojiť napríklad k TV optickým vstupom.

Najzaujímavejšou črtou reproduktora je bezkonkurenčná možnosť prispôsobenia, čo zabezpečuje inteligentná otvorená platforma, ktorá Vám umožní nastaviť si zariadenie podľa Vašich preferencií. Reč je o rôznych softvérových doplnkoch a hardware, pripojiteľného cez rozširovací dokovací port.

iRoar 1

Creative iRoar prichádza s rôznymi funkciami a možnosťami pripojenia ako:

  • Kontextovo-závislé dotykové ovládanie a adaptívny ihličkový displej

iRoar obsahuje adaptívne, kontextovo závislé dotykové ovládacie prvky, ktoré sa rozsvietia a vypnú v závislosti na zvolenom režime.

  • NFC

Near Field Communication (NFC) technológia umožňuje používateľom rýchlo a jednoducho pripojiť iRoar k NFC mobilným zariadeniam. Vyžaduje si iba jednoduché poklepanie pre spárovanie a nadviazanie spojenia. Širšia a ľahko zamerateľná NFC zóna na iRoare robí jednodotykové párovanie rýchlejším a jednoduchším.

  • Bluetooth s funkciou Multipoint a podporou HD Audio kodekov

Reproduktor je možné pripojiť aj bezdrôtovo cez Bluetooth, a využívať aptX® a AAC kodeky pre vysoko kvalitný bezdrôtový zvuk. Užívatelia môžu pripojiť k iRoar-u súčasne dve Bluetooth zariadenia.

  • USB zvuk

iRoar možno ľahko pripojiť k PC cez USB pre presné a nízke vibrácie asynchrónneho USB zvuku.

  • Optický vstup

Port pre optický vstup poskytuje bezstratové digitálne streamovanie zvuku zo Smart televízorov alebo herných konzol.

  • Integrovaný MicroSD AAC, WAV a MP3 prehrávač

Okrem káblového alebo Bluetooth pripojenia prichádza iRoar so vstavaným microSD slotom, s podporujou microSD karty do veľkosti 32GB. Dokáže prehrávať AAC, WAV a MP3 súbory priamo z pamäťovej karty.

  • Integrovaný pokročilý záznamník

iRoar má integrovaný pokročilý záznamník, ktorý využíva vstavaný mikrofón umožňujúci  všestranné nahrávanie všetkých druhov zvuku stlačením iba jediného tlačidla – hovory, vonkajšie hlasy, prípadne počúvaná hudba, a to priamo na vymeniteľnú pamäťovú microSD kartu. Táto funkcia je ideálna pre nahrávanie hlasovej poznámky, rozhovoru, konferenčných hovorov a obchodných/firemných stretnutí.

  • Dva druhy využitia batérie

iRoar je taktiež vybavený batériou s dvoma možnosťami použitia. Veľká 9000mAh Lítium-Iónová vstavaná nabíjacia batéria poskytne až 20 hodín* prehrávania zvuku – viac, ako dvakrát dlhšie než klasický Sound Blaster Roar. Batériu taktiež môžete použiť aj pre nabíjanie smartphoneov a tabletov.

* Skutočná životnosť batérie sa líši podľa spôsobu použitia a nastavenia a okolitých podmienok.

Cena a dostupnosť

Oficiálna cena reproduktora Creative iRoar je stanovená na 369.99 €, oficiálna cena mikrofónu Creative iRoar Mic je stanovená na 79.99 € a oficiálna cena subwoofera Creative iRoar Rock je stanovená na 149.99 €, pričom produkty sú zatiaľ dostupné iba v online obchode na www.creative.com.

Komentuj!