Register

A password will be e-mailed to you.

V roku 2005 vyšla pre PC a XBOX podarená FPS akcia Star Wars: Republic Commando, ktorej najväčšou slabinou bola krátka herná doba. Pôvodne bol pre titul plánovaný sequel s názvom Star Wars: Imperial Commando, no projekt bol veľmi skoro zrušený, keďže bol iba vo fáze konceptu a hotových bolo iba zopár kresieb. Vyzerá to tak, že po odkúpení značky Star Wars od LucasArts/Lucasfilm sa titul Imperial Commando vráti.

Nové informácie naznačujú, že Star Wars: Imperial Commando opäť ožíva, tentokrát pod hlavičkou spoločnosti EA. Zatiaľ nie je jasné, či ide o znovuoživenie starého titulu, prípadne iba dostane rovnaký názov, no malo by ísť o nepriame pokračovanie k spomínanému Republic Commando. O leak informácií sa postaral uživateľ Alpha_Cukie na Reddite. Čo nás teda, ak je leak informácií pravdivý čaká?

Hra bude zameraná na príbehovú kampaň, ktorá by mala mať vyše 20 hodín, počas ktorej hráč navštívi množstvo známych planét zo sveta Star Wars. Titul by mal poháňať Fostbite 4, takže o vizuálnu stránku sa nie je nutné obávať. V hre sa budú vyskytovať aj vozidlá, avšak iba na predurčených miestach, po vzore série Halo. Deštrukcia prostredia by taktiež nemala chýbať, mala by vplývať na herný svet, no nepôjde zničiť úplne všetko. Dôležitý prvok má mať HUD, spracovaný v podobe výhľadu z helmy vojaka, podobne ako tomu bolo aj v Republic Commando, avšak s väčším významom.

I keď pôjde o titul zameraný na singleplayerovú kampaň, nebude chýbať ani multiplayer. Za vzor si zobral sériu Call of Duty, takže máme vraj očakávať menšie mapy a rýchle tempo. Ak sa tento leak potvrdí, medzi najzaujímavejšie prvky bude patriť kooperácia (pravdepodobne v príbehovej kampani) štyroch hráčov, pričom každý jeden vojak v jednotke bude mať unikátne vlastnosti a gadgety. Hlavný líder s označením RC-1138 bude môcť rozdávať rozkazy ostatným spolubojovníkom.

K hre by mala byť dostupná aj mobilná aplikácia, podobne ako mal Fallout 4 Pip-Boya, kde si budete môcť zobraziť radar, zbrane, gadgety a pod..

Leak je podporený aj dvoma screenshotmi, ktoré poukazujú na webstránku, ku sputeniu ktorej by malo dôjsť v najbližšej dobe. Prvá strana obsahuje iba Login a Password, kde budete môcť zadať meno jedného vojaka z Republic Commando, a taktiež ľubovoľné heslo. Na nasledujúcej stránke nebudú dostupné žiadne dôležité informácie, iba odpočet, ktorý skončí počas tohtoročnej E3, kde sa máme dočkať približne tri minúty dlhého traileru.

Star-Wars-IC-Leak-1-1280x749 Star-Wars-IC-Leak-2-1280x749

Zatiaľ leaknuté informácie pôsobia až veľmi sľubne, snáď sa aj potvrdia a nepôjde iba o “kačicu”.

Podľa úniku by mal Star Wars: Imperial Commando prísť koncom roku 2017, dokonca sa hovorí presne o mesiaci november. Ku klasickým platformám, ako PC, PS4 a XBOX One by malo pribudnúť Nintendo s pracovným označením NX, ktorého predstavenie sa očakáva tento rok.

Ak ste náhodou Star Wars: Republic Commando prehliadli, určite sa aj dnes oplatí k titulu vrátiť, ide o jednu z najlepších Star Wars videohier. Pre lepšiu predstavu si môžete pozrieť nasledovný gameplay:

 

Komentuj!