Register

A password will be e-mailed to you.

Klebiet o Half-Life 3 sa už hráči za posledné roky napočúvali dosť a žiadna sa neukázala ako pravdivá. Zrejme aj preto sa z frázy „Half-Life 3 confirmed!“ stalo niečo ako meme. Najnovší leak však naznačuje, že na Half-Life 3 sa skutočne pracuje a príde „skôr, než si myslíte“.

Všetko sa začalo na stránke Reddit. Užívateľ NotanaverageAvenger pridal na subreddit Half-Life príspevok, v ktorom tvrdil, že má konkrétne informácie o Half-Life 3 z prostredia Valve (aj keď z pochopiteľných dôvodov odmietol prezradiť svoju pozíciu vo Valve). Moderátor tohto subredditu baconlovr, ktorý je v tejto komunite už roky uznávanou a dôveryhodnou osobou, potvrdil, že NotanaverageAvenger mu poslal dôkazy o tom, že hovorí pravdu.

Na dôveryhodnosti tohto leaku pridáva aj fakt, že administrátori Redditu, údajne na žiadosť Valve, nekompromisne mažú všetky zmienky o pôvodnom poste aj odkazy na archivované verzie. Nejde pritom iba o subreddit Half-Life, rovnakej cenzúry sa dočkali aj príspevky na subredditoch Gaming alebo Games. To sa doteraz nikdy nestalo – všetky nepravdivé klebety o Half-Life 3 nechávali administrátori na pokoji. Samotná firma Valve nedávno začala v Steam obchode zanechávať tajomné náznaky prichádzajúceho Half-Life 3.

hl3

Čo ale hovorí samotný leak? „Chcel by som začať tým, že odpoviem na otázku, ktorá trápi každého, kto toto číta: Half-Life 2 Episode 3 bol zrušený. Tento projekt sa transformoval na samostatný titul, potvrdený ako Half-Life 3. Half-Life 3 je oficiálny názov a je samostatnou hrou,“ píše NotanaverageAvenger. „Prečo vám to vlastne hovorím? Je to jednoduché, som nadšený. Každý, kto na tejto hre pracoval, je extrémne nadšený. Je načase dostať tieto informácie von.“

Podľa tohto leaku zatiaľ nie je jasné, kedy Valve oficiálne oznámi Half-Life 3. Zatiaľ sa nepracuje na žiadnom marketingu, ale hra je už údajne takmer hotová. Nemá ísť o lineárnu akciu ako napr. Call of Duty, ale zároveň ani o pravé open-world RPG ako Fallout. NotanaverageAvenger vedel zatiaľ potvrdiť lokácie ako džungľa, púšť alebo mestské časti. Valve údajne už roky experimentovalo s náhodným generovaním sveta na štýl Minecraftu, ale neskôr od tohto nápadu upustilo v prospech tradičnejšieho prístupu.

hl3a

Zvyšok hry má byť však skutočne náhodný a odvíjať sa od vašich predošlých činov. Nielenže bude hra iná kedykoľvek si ju znovu zahráte, ale aj reload uloženej pozície opäť vygeneruje iné výsledky. Half-Life 3 zároveň sľubuje vyvarovať sa problémov iných open-world hier, ako repetitívny dialóg (v štýle skyrimovského „arrow in the knee“). Rovnako responzívna má byť napríklad aj intonácia jednotlivých viet, ktoré používajú NPC postavy. Za týmto účelom údajne Valve najalo niekoľko talentovaných filmárov a hercov z najprestížnejších inštitúcií na svete.

Pre podobný prístup sa vraj Valve rozhodlo aj pokiaľ ide o zvuky a hudbu. Tie sa tiež budú meniť v závislosti od prostredia a vašich činov, čo má tiež prispieť k tomu, aby sa hra nikdy nestala nudnou. Podľa slov NotanaverageAvenger, „Half-Life 3 úplne zmení videohry, navždy.“

Do kolien nás má dostať absolútne responzívne prostredie. Ak napríklad autom vrazíte do budovy, auto skutočne prerazí steny, pričom kolízia podľa reálnych fyzikálnych zákonov zmení tvar plechov na aute, rozbije sklá alebo na nich vytvorí typické „pavučinky“. Taktiež by takáto kolízia narušila statiku budovy, ktorá sa môže začať rozpadávať, pričom NPC postavy na tieto zmeny môžu reagovať a napríklad začať používať tehly z rozpadnutej budovy ako zbrane. Nič z tohto nemá byť nascriptované, všetko je náhodne generované a riadi sa skutočnou fyzikou.

gman

Pokiaľ ide o príbeh, NotanaverageAvenger priznáva, že zatiaľ o ňom nič nevie. Povedať môže iba to, že G-Man bude hrať oveľa väčšiu úlohu, než v predošlých dieloch.

Čo sa týka dátumu vydania, Half-Life 3 by mohol prísť už tento rok, sú tu však isté komplikácie. Nejde ani tak o to, aby mal Half-Life 3 komerčný úspech. Práve naopak, Half-Life 3 bude mať určite komerčný úspech, ktorý prekoná všetky rekordy. Problémom je načasovať jeho vydanie tak, aby neohrozilo predaje iných hier.

Celý príspevok od užívateľa NotanaverageAvenger si môžete prečítať tu. Zatiaľ môžeme povedať iba „Half-Life 3 confirmed!“ a „GET HYPE!“.

Komentuj!