Register

A password will be e-mailed to you.

Sandbox hry ako GTA, Fallout, alebo Just Cause sú zasadené do otvoreného sveta obývaného množstvom NPC postáv, ktoré v ňom žijú svoj každodenný živoť, pokým im ho nejakým, väčšinou pre nich nepríjemným spôsobom, nenarušíte. Nasledovné “AI chaos” videá ale hovoria niečo iné.

Let’s player z tímu Thingsweplay vyskúšal čo bude nasledovať, ak sa postaví v hre Just Cause 3 doprostred mestečka a bez pohybu bude sledovať interakcie medzi obyvateľmi. Tým sa to zakrátko vymklo spod kontroly a do dvoch minút spáchali hneď niekoľko závažných zločinov. Nuž, aj NPC postavy majú z času na čas zlý deň.

Nie je úplne šokujúce, že tento typ hier funguje na ilúzii mieru, ktorý môže kedykoľvek prepuknúť do krvavého chaosu, a to bez väčšej námahy zo strany hráča. Ukazuje sa, že v hrách ako GTAV alebo JC3 je pomerne vzácne, ak NPC postavy nerobia sami od seba niečo bizarné.

Zopár modderov hry GTAV na to išlo z opačnej strany a vytvorilo mod Bodyhuard Spawner, pomocou ktorého je možné si spawnúť množstvo osobných NPC bodyguardov a rozpútať tak v uliciach dokonalé peklo.

Na druhej strane v Bethesda hrách ako Fallout 4 a Skyrim nie sú NPC postavy až tak “na hrane”, minimálne čo sa týka dodžiavania rozvrhu a určitého časovo-cyklického správania, pričom sa chovajú umiernenejšie a útočia na základe príslušnosti k frakciám. Vynimkou je spoločník Dogmeat, ktorý si cestou domov užíva nespočeťné samovražedné výpady, bez váhania sa púšťajúci aj do výraznej presily, ako nedávno zdokumentoval portál Gamesradar v tomto videu.

Komentuj!