Register

A password will be e-mailed to you.

Hideo Kojima sa onedlho stane 21. členom Siene slávy DICE. Cenu mu odovzdá režisér Guillermo del Toro, s ktorým v minulosti spolupracoval na zrušenom titule Silent Hills a s ktorým v súčastnosti rozbieha zatiaľ nešpecifikovaný projekt.

Ceny Dice odovzdáva Akadémia Interaktívnych Umení a Vied (AIAS), obdoba Akadémie Filmových Umení a Vied, ktorá odovzdáva filmových oscarov. Tieto ceny sa odovzdávajú od roku 1997, do roku 2013 však boli známe ako IAA (Interactive Achievement Awards).

Nie je to jediné významné ocenenie, ktoré Hideo Kojima v posledných mesiacoch získal. Na decembrových The Game Awards však právnici Konami zakázali Kojimovi zúčastniť sa galavečera a prevziať si cenu osobne. Kojima našťastie medzičasom z Konami odišiel, a tak mu už žiadny kontrakt nebráni užiť si chvíle na pódiu.

Uvedením do Siene slávy DICE sa Kojima stane členom elitného klubu herného priemyslu. Zaradí sa tým medzi veľké mená ako Will Wright, Sid Meier alebo Gabe Newell, ktorým sa tejto pocty dostalo v minulosti.

“Ako jedného z najmilovanejších a najrešpektovanejších tvorcov hier našich čias je nám veľkou cťou uviesť ho do našej Siene slávy,” povedal prezident AIAS Martin Rae.

Drvivá väčšina hráčov mu to určite dopraje.

Komentuj!