Register

A password will be e-mailed to you.

Rok 2015 bol pomerne bohatý na úspešné áčkové aj indie tituly, ale aj na sklamania. Jedným z najdôležitejších merítiek úspechu je predajnosť, a preto Sergey Galyonkin zo serveru Steam Spy každoročne zverejňuje štatistiky o predajnosti hier na Steame (tentokrát najmä v období medzi aprílom a decembrom). Poďme sa teda pozrieť, ako sa ktorým titulom darilo.

Na začiatok niekoľko všeobecných čísel. Rok 2015 priniesol vyše 3000 nových hier, čo je výrazný nárast oproti približne 1900 hrám z roku 2014. Môže za to predovšetkým zvýšená popularita indie titulov. Napriek tomu začal počet nových hier ku koncu roku klesať.

1

Ako sa dalo predpokladať, najväčšie zisky priniesol na Steame mesiac december. V tesnom závese je však apríl, za čo môže najmä GTA V. Na grafe sú zisky označené zelenou farbou, počet predaných kópií modrou.

2

Pokiaľ to ešte nie je každému jasné, najviac na Steame ušetríte počas letných a zimných výpredajov. Modrá farba označuje priemernú cenu, oranžová priemernú zľavu.

3

Poďme sa ale už pozrieť na samotné tituly a ich predajnosť v jednotlivých mesiacoch.

4

5

Ako vidno, najväčšími hitmi boli minulý rok GTA V a Fallout 4. V počte predaných kusov sa nesmierne darilo aj ARK: Survival Evolved. Potvrdzujú to aj čísla ziskov (ľavá tabuľka) a predaných kusov (pravá tabuľka) za celé obdobie od apríla po december. Naopak, zrejme najväčším prepadákom je Assassin’s Creed Syndicate, ktorý sa ani v jednom rebríčku nedostal medzi prvých 20.

6

Odzrkadľujú tieto štatistiky aj vaše názory?

Komentuj!