Register

A password will be e-mailed to you.

Pred niekoľkými mesiacmi štúdio Campo Santo predstavilo verejnosti akčnú adventúru Firewatch, ktorá nás zavedie do lesov štátu Wyoming v USA. Presunieme sa v čase, konkrétne do roku 1989, iba rok po nešťastných udalostiach, kedy v Yellowstone (nachádzajúci sa práve vo Wyomingu) vypukli rozsiahle požiare, ktoré zničili veľkú časť tohto najstaršieho národného parku (a áno, názov Vám môže niečo hovoriť, práve v tomto parku vystrája obľubený Medveď Yogi). Autori pravdepodobne nezvolili obdobie a rok iba náhodne, no to sa dozvieme až po vydaní hry.

Miesto, kde sa Firewatch odohráva už vieme. Zostáva povedať zopár slov o náplni hry a kto bude hlavným hrdinom. Vy, ako Henry idete brigádovať do wyomingských lesov, nakoľko v tejto oblasti hrozia počas leta požiare. Pridelia Vám strážnu vežu, z ktorej máte pozorovať, či náhodou niekde nehorí – jednoduché a nenáročné. Niekedy však zdanie klame… Počas celej hry budete cez vysielačku komunikovať s Delilah, ktorá je Vašou šéfkou a jediným kontaktom s “vonkajším” svetom. Autori tvrdia, že príbeh a Vaše rozhodnutia budú veľmi dôležité, takže uvidíme, ako sa ich slova nakoniec naplnia. Prvý večer Vašej práce uvidíte odpálený ohnostroj, ktorý pôjdete preskúmať. Nakoniec zistíte, že si dve slečny trochu povzbudili guráž alkoholom, išli sa nahé okúpať do jazera a ešte k tomu si romantický večer spríjemnili ohňostrojom. Počas celej cesty z veže k jazeru môžete komunikovať so svojou šéfkou, a práve v tomto momente môžete ovplyvniť, či o určitých veciach Delilah poviete, alebo nie. Po návrate do svojej veže Henry zistí, že niečo nie je v poriadku, nakoľko je na nej rozbité okno a evidentne v nej niekto niečo hľadal. Hráč spoločne s Henrym musí zistiť čo sa vlastne deje, veď kto by už niečo hľadal v strážnej veži.

Server GameSpot uverejnil prvý, 20 minúť dlhý gameplay z úvodu hry, v ktorom si môžete prezrieť nádhernú prírodu Wyomingu, zaujímavý grafický štýl a prvky hrateľnosti hry Firewatch.

I keď ide o prvú hru od štúdia Campo Santo, nejde o žiadnych nováčikov, tento tím pozostáva zo skusených ľudí, v minulosti pracujúcich napríklad na adventúre The Walking Dead, prípadne side-scroll stealth akcii Mark of the Ninja. Firewatch vychádza už o necelé 2 mesiace, presnejšie 9. februára 2016. Hra bude dostupná pre PC a na konzolách exkluzívne pre PS4, hráči na XBOX One sa titulu tkamer určite nedočkajú.

Komentuj!