Register

A password will be e-mailed to you.

Resident Evil patrí ku klenotom horrových hier, i keď posledné časti boli skôr zamerané na akciu. Prvý diel tejto série vyšiel v roku 1996 a jeho vynovená verzia dorazila v roku 2002 exkluzívne na konzolu Nintendo GameCube. Následne sa presunul na Nintendo Wii, no mimo konzoly od spoločnosti Nintendo tento remake nevyšiel až do tohto roku (v Japosku do minulého roku). Keď si to tak zoberieme, Capcom spravil remaster remaku a zožal za tento počin úspech. Fanúšikov prvých dielov je však veľmi veľa, takže sa nemožno čudovať. Dnes si povieme niečo bližšie o Resident Evil 0/Zero, ktorý je prequelom k prvej časti.

Resident Evil Zero prišiel na konzolu Nintendo GameCube v rovnaký rok, ako remake prvého dielu, t.j. v roku 2002. Nejednalo sa však o žiaden remake, ani vynovenie starej hry, Resident Evil Zero bol úplne novým dielom v príbehovej skladačke tejto série. Nadšenie zo strany hráčov a kritikov bolo obrovské, avšak milióny fanúšikov na ostatných platformách mnoho dôvodov na radosť nemalo. Nintendo malo s Capcomom zmluvu o exkluzivite, vďaka čomu dostali hráči na GameCube aj zlom v sérii v podobe Resident Evil 4, ktorý úplne prekopal dovtedy zaužívaný gameplay. Po uplynutí tejto dohody dostali hráči na PlayStation 2 možnosť vychutnať si RE4, no vynovenú verziu RE1 a RE Zero museli hráčom na Nintende závidieť i naďalej.

Po úspechu HD remasteru Resident Evil začali po internete kolovať informácie, že Capcom pripravuje rovnaký remaster i prequelu RE Zero. Špekulácie sa ukázali ako pravdivé, Capcom ich potvrdil a zároveň dodal, že Resident Evil Zero HD Remaster dostaneme v roku 2016. My už dátum vydania poznáme, deň D bol stanovený na 19. január 2016. S potvrdením dátumu prišiel aj trailer ukazujúci bonus pre predobjednávateľov, v podobe alternatívnych kostýmov.

Ak nemáte záujem o kupovanie Resident Evil a Resident Evil Zero zvlášť, Capcom myslel aj na tento prípad, takže príde s možnosťou zakúpenia si oboch častí v jednej kolekcii, ktorá dostala pomenovanie Resident Evil Origins Collection. Na rozdiel od samostatných dielov, kolekcia výjde na fyzickom nosiči (samostnatné diely sú dostupné iba digitálne). Dátum vydania je rovnaký, ako v prípade remasteru Resident Evil Zero, teda 19. január 2016.

Remaster Resident Evil Zero bude ako aj v prípade remasteru Resident Evil dostupný pre platformy PC, PS4, PS3, XBOX One a XBOX 360.

 

Komentuj!