Register

A password will be e-mailed to you.

Legendárny Shaquille O’Neal, niekdajší šampión NBA, nechýbal na odovzdávaní cien The Game Awards 2015 (TGA).  Jeho prítomnosť nebola spojená s odovzdaním cien víťazovi niektorej z kategórii, ale aby hernému svetu povedal zopár informácií o pokračovaní hry Shaq Fu, ktorá vyšla v roku 1994 pre konzoly Super Nintendo (SNES) a SEGA Genesis, u nás známej ako Sega Mega Drive. O rok neskôr sa hra dostala na ďalšie platformy, presnejšie na Game Gear, Game Boy a Amigu. Dnes tu máme nástupcu, o ktorom si povieme niečo viac.

Pôvodná hra sa v dobe vydania dočkala veľmi slabých hodnotení a mnohokrát sa dostala do rebríčkov najhorších videohier všetkých čias. Už len samotný box art hry vzbudzuje pochybnosti, presvedčte sa na vlastné oči.

Shaq Fu [1994]

Pokračovanie, respektíve duchovný nástupca, dostal názov Shaq Fu: A Legend Reborn. O jeho existencii sa svet dozvedel v roku 2014 na Consumer Electronics Show (CES), kde Shaquille O’Neal v rozhovore potvrdil špekulácie o príprave pokračovania. V marci toho istého roku bola spustená crowdfundingová kampaň cez Indiegogo, s cieľom vybrať 450 tisíc dolárov. To sa autorom nakoniec podarilo, vďaka čomu sa fanúšikovia tohto niekdajšieho NBA hráča a rapera dočakjú bojového titulu s Shaquille O’Nealom v hlavnej úlohe. Počas galavečera TGA bol verejnosti ukázaný trailer, v ktorom nájdete aj niekoľko gameplay záberov, pre lepšiu predstavu, čo od hry možno očakávať.

Hru vyvíja štúdio Big Deez Productions pre PC, konzoly PS4, PS3, XBOX One, XBOX 360 a Nintendo Wii U. Vzhľadom na kvalitu pôvodnej hry sa nový autori vyjadrili nasledovne: “Shaq-Fu returns and this time we won’t FU it up!” Snáď sa toto vyhlásenie naplní a pokračovanie nebude musieť súperiť so svojim predchodcom o to, ktorá hra je horšia. Zatiaľ nie je známe, kedy sa Shaq Fu: A Legend Reborn začne predávať, no pravdepodobne sa hry dočkáme budúci rok.

Komentuj!