Register

A password will be e-mailed to you.

Ak patríte medzi fanúšikov série Fallout, máme pre vás dobrú správu. Modderská komunita totiž usilovne pracuje na mode pre Fallout: New Vegas, ktorý vám prinesie príbeh prvého Falloutu z roku 1997 v modernom šate.

Napriek tomu, že nová generácia hier Fallout patrí medzi to najlepšie, čo nám herný priemysel kedy priniesol, hráči zo starej školy si zrejme budú stáť za tvrdením, že najstaršie Fallouty boli čo sa týka atmosféry a príbehu ešte o level vyššie. Bohužiaľ, veľa mladších hráčov odradzuje od prvých dvoch dielov zastaralá grafika či trošku nemotorná herná mechanika. Našťastie je tu modderská scéna.

Na subreddite /r/games sa pred 2 dňami objavil odkaz na mod pre Fallout: New Vegas, ktorý sľubuje verne zrekonštruovať svet prvého Falloutu v modernejšej podobe. A ak sa pozriete bližšie, zistíte, že za týmto ambicióznym projektom sú zlaté slovenské ručičky, konkrétne modder Peter Červenák.

Na tomto mode Peter pracuje už približne 3 roky a podľa doteraz zverejnených videí sa skutočne máme na čo tešiť. Jeho progres môžete sledovať na stránke NexusMods alebo na jeho Facebookovom denníčku.

Aj vy však môžete prispieť svojou troškou do mlyna a o niečo tak priblížiť vydanie tohto modu. Vzhľadom k autorským právam v ňom totiž nemôže byť použitý pôvodný dabing, a tak Peter momentálne zháňa dabérov, ktorí by mu s tým pomohli. Ak ste na tom teda dobre s angličtinou a chcete, aby bol váš hlas zvečnený v mode, o ktorom sa už teraz dá s určitosťou povedať, že sa stane nesmierne populárnym na celom svete, svoje ukážky môžete posielať na adresu arcoolka@gmail.com.

Komentuj!