Register

A password will be e-mailed to you.

Už od čias PS2 existuje séria Disaster Report, v ktorej bojujete o svoje prežitie v mestách, ktoré sú zničené prírodnou katastrofou. V Európe vyšiel prvý diel pod názvom SOS: The Final Escape v roku 2003 a možno sa s ním niekto z Vás stretol. Druhý diel sa mimo Japonsko predával pod názvom Raw Danger!, tretí diel sa pre istotu mimo Japonsko ani nedostal. Najnovší, v poradí štvrtý diel s podtitulom Summer Memories mal výjsť už počas roku 2011 pre PS3, no nečakané udalosti prinútili tvorcov uložiť hru k spánku.

Ak Vás zaujíma, o aké udalosti išlo, pravdepodobne postačí, keď poviem Fukushima. O tejto katastrofe ste určite počuli všetci, a práve kvôli nej hra dostala stopku, keďže náplň hry sa podobnou problematikou zaoberá. Dnes je však všetko inak, času ubehlo dostatok, a preto sa Disaster Report 4+: Summer Memories (originálny názov Zettai Zetsumei Toshi 4: Summer Memories) opäť preberá k životu. Už nie pre konzolu PS3, ale pre aktuálnu PS4. Vašou úlohou bude prežiť v meste zničenom zemetrasením, starať sa budete musieť o hlad Vášho hrdinu (muž/ žena – voľba bude na hráčovi), choroby a dokonca bude nutné používať toaletu (v Japonsku sú jednoducho detailisti). Ak Vás zaujalo v názve najnovšieho pokračovania “+”, tak to by malo označovať, že nejde iba o jednoduchý port, ale o úplné prepracovanie hry z roku 2011. Pozrime sa spoločne na trailer, ktorý hráčom približuje prostredie hry.

Zatiaľ nie je známe, kedy sa hra dostane na pulty obchodov, a či vôbec opustí krajinu vychádzajúceho slnka, no jedna informácia známa je. Disaster Report 4+: Summer Memories vzniká exkluzívne pre konzolu PS4.

Komentuj!