Register

A password will be e-mailed to you.

Tiež mávate tie týždne, keď sa na vás hrnú ponuky, ktoré sa skratka neodmietajú? Pre mňa to bol tento týždeň nákup pekných topánok, ktoré mi padli do oka, spiatočná letenka do Kuala Lumpuru v lete, Rocket League zľava na Steame a ešte jedna vec, ale to je darček pre brata, takže pšššt, čo ak si to bude čítať? Pohľad na e-banking nie je po takomto týždni veselý, ale my, čo sme vyštudovali ekonómku vieme, že peniaze sa musia točiť (bárs aj na rulete, tam doslova). Takže šup dobehnúť zameškané ak ste ešte nič tento týždeň neinvestovali. Tipy sú tradične v nasledujúcich vetách.

Steam je tento víkend jedna radosť. Free Weekend má early access hra GRAV. Je to ďalší produkt survival boomu spojený s open-world trendom. Ak posledná veta na teba pôsobila priveľmi filozoficky, tak je to zjednoduším- na mnohých planétach, v ohrození mnohých dinosaurov a iných potvor, za pomoci mnohých zbraní sa snažíš prežiť. Grafika vyzerá naozaj nádherne, pestré farby ma vždy na hrách priťahovali viac ako také tie šedé a temné. Keďže je to early access, dá sa očakávať pomerná prázdnota vo svete – niečo ako hranie na pirátskom WoW serveri. Určite však budem tento titul sledovať.

Ak som na začiatku spomínal niečo o jednej radosti, tak je to kvôli tomuto. Steam promuje svoj Steam Controller, Steam Link a Steam Machine. Koncept presunu hrania PC hier od stolu na gauč je pomerne zaujímavý a vytvára zaujímavú alternatívu pre tých, ktorí nechcú konzolu. Sám som však presvedčený, že PC hry sú preto PC a hrajú sa pri stole, lebo je potrebná klávesnica a myš. Nadšenci gamepadov už dávno majú konzoly. Neviem, uvidíme ako sa to chytí. Čo je však pre nás ako hráčov dôležité je to, že Steam na rozbeh tohto produktu vybral množstvo kvalitných hier a dal na ne solídnu zľavu. Prejdite si to sami, ja vyberám v skratke len tie, ktoré podľa mňa vyčnievajú nad ostatné. ARK: Survival Evolved, Borderlands 2, Portáliky, Super Meat Boy, klasika Half-Life 2, Chivalry: Medieval Warfare, Dying Light a.k.a. aký by to bol víkend bez zombie zľavy, Tropico 5 (úspešná séria na ústupe) a veľmi kontroverzný a zároveň veľmi obľúbený The Stanley Parable.

Nasleduje titul, ktorý mi vždy pripomenie, že ľudí treba chápať a súcitiť s nimi. Pretože iný pohľad na svet, nech je akokoľvek psychicky „iný“, nemusí byť na škodu. Veď ak by k tvoreniu hier púšťali len zdravé jedince, tak by sme nemali miláčika Steamu – Goat Simulator. Zároveň je k nim tento víkend pribaľovaná DLC porcia podivnosti- GoatZI am Bread (príbeh kúsku chleba na ceste stať sa toastom, paráda, však?). Komu by bol chleba málo, tak k nemu Steam pribalil aj nejaké mäso. No a z vlastnej investigatívnosti som pre vás do trojice (keďže tri je magické číslo) našiel aj tretí Simulátor, ktorý môže slúžiť ako fajn darček pre mladšiu sestru na Vianoce. Ale bacha, lebo potom ťa už nepustí k počítaču.

Klei Entertainment tento víkend na Steame promuje svoje kreslené výtvory. Don’t Starve, Mark of the Ninja a Shank (jedna/dva) patria k must-have titulom tohto herného dizajnu, ktorý vychádza z komixového poňatia hry a nesnažia sa o revolúciu po grafickej stránke, a tak umožňujú veľmi kvalitnú zábavu aj majiteľom „staršieho železa“.

Klei

Ubisoft nám ponúka dve ACčka v zľave. Assassin’s Creed Brotherhood, diel, keď to ešte nebola ryža. A potom presný opak, Assassin’s Creed Unity, diel, ktorý  bol v deň vydania tak nehrateľný, že Ubisoft dal hráčom, ktorý si ho zakúpili, ako ospravedlnenie zadarmo na výber medzi Far Cry 4, Rayman Legends, Crew 2 a ešte nejakými hrami. Ja som si vybral FC4, ale čo z toho, keď som si chcel zahrať Assassina v revolučnom Paríži (podľa mňa najlepší výber doby a prostredia celej AC série)? Od dedka ako som ja to bude znieť divne, ale tak veľmi som sa na hru ešte netešil (AC:U bola jediná hra, ktorú som si v živote predobjednal) a nikdy som z hry nebol tak sklamaný, ako práve z tejto. Don’t get me wrong, hra je teraz už super, určite je v TOP 3 produktov AC série, ale pre pamätníkov ostane vždy TOP 1 zabugovaným titulom série ešte aj mesiac po vydaní.

Živió, živió, živió!!! Humble Bundle oslavuje druhé narodeniny a vy, ktorí čítate túto rubriku viete, že na túto stránku som veľmi neobjektívny. Vychvaľujem, prechvaľujem, ale mám inú možnosť? Zľavy majú zväčša týždeň po tom, ako „vlajkové lode“ Steam, Origin a Ubisoft, ale pre mnoho ľudí to je fajn druhá šanca ak boli týždeň preč a minulotýždňová akcia im ušla. Jednoducho skvelé tituly. Dôkaz namiesto sľubov: Witcher 3, Ryse: Son of Rome, Mad Max, Hitmani, Lary Croftovie, nástupca SimCity (asi 2 týždne dozadu som to kúpil na Steame, ešte som nemal čas to ani spustiť), klasika Dungeon Siege, Just Cause 2 a remasterky dvoch veľmi úspešných produktov back in the day – Fahrenheit: Indigo ProphecyDuckTales (ďalší fajn darček pod stromček pre mladších).

Humble

Tak čo, vybrali ste si niečo, alebo všetci drtíte Fallout 4? 🙂

Komentuj!