Register

A password will be e-mailed to you.

Pre predplatiteľov PS Plus tú máme novembrové hry, ktoré si budete môcť stiahnuť zadarmo. Poďme sa pozrieť, čo hráčov čaká na jednotlivých zariadeniach od Sony.

PS4

Pre majiteľov PS4 si v Sony pripravili druhú sezónu populárnej adventúry The Walking Dead od štúdia Telltale Games. V hre sa hráč rovnako, ako v prvej sezóne, zhostí úlohy dievčaťa Clementine, ktorá putuje svetom nemŕtvych a snaží sa zostať nažive. Ak ste vynechali prvú sezónu, odporúčali by sme najprv siahnuť po nej, keďže udalosti druhej sezónu na tú prvú priamo nadväzujú.

Druhou hrou v ponuke bude Magicka 2, pokračovanie kooperačnej akčnej adventúry. Hlavným hrdinom hry je čarodejník, ktorý ovláda silu zeme, ľadu, bleskov, vody, štítu, ohňa, života a smrti. Za pomoci týchto schopností bude Vašou úlohou zbaviť svet Midgård zla. Ak Vás v minulosti zaujal prvý diel, vyskúšajte aj jeho pokračovanie.

PS3

Ak ste stále neprešli na súčasnú generáciu konzol, v novembri na Vás čaká druhý diel z trilógie Mass Effect. Kapitána Sheparda snáď nemusíme nikomu predstavovať, trilógia Mass Effect patrí medzi to najlepšie, čo si hráči mohli v žánri akčných RPG na PC a predchádzajúcej generácii konzol zahrať. V hre zohrávali dôležitú úlohu Vaše rozhodnutia, ktoré ovplyvňovali následný vývoj hry.

Druhou a nemenej zaujímavou hrou, ktorú si budete môcť na PS3 zahrať je vynikajúci, no bohužiaľ nedocenený titul Beyond Good & Evil. Hru vytvoril Marc Ancel, tvorca Raymana, a po svojom príchode titul zbieral veľmi vysoké hodnotenia. Hráči názor recenzentov nezdielali a z komerčného hľadiska hra prepadla. Hlavnou hrdinkou je foto-žurnalistka Jade, ktorá musela bojovať proti invázii votrelcov, v čom jej pomáhal „strýko“, prasa Pey’j.  Napriek finančnému neúspechu prvej časti UbiSoft v roku 2008 ohlásil pokračovanie, avšak na bližšie informácie hráči čakajú dodnes. Jediným potvrdeným faktom je, že Marc Ancel sa na hre nepodieľa.

PS VITA

Majitelia handheldu obdržia hru inviZimals, v ktorej je Vašou úlohou pomocou kamery loviť monštrá, ktoré budete následne môcť trénovať a nechávať bojovať  jedno proti druhému. InviZimals je zameraná prevažne na mladšie publikum, no prečo hru nevyskúšať, keď je zadarmo.

Druhým titulom, ktorý pribudne do ponuky majiteľov PS VITA, je indie titul Dragon Fin Soup. Jedná sa o top-down akčné RPG, grafická stránka je na prvý pohľad inšpirovaná hrami od Nintenda, kombinuje taktické prvky s akčnými a celé dobrodružstvo sa odohráva v temnom, no rozprávkovom svete. Titul bude dostupný aj pre majiteľov PS4 / PS3 a vďaka cross-buy postačuje hru zakúpiť na jednom zariadení a budete si môcť Dragon Fin Soup užívať na ktorejkoľvek konzole.

Ako sa Vám pozdáva ponuka PS PLUS na mesiac november? Neváhajte sa s nami podeliť o názory v komentároch.

Na záver malé odporúčanie od našej redakcie. Ak by ste si mali zahrať iba jednu hru z vymenovaných, siahnite po Beyond Good & Evil, hra si to zaslúži a vy možno pridáte nový klenot medzi svoje Top tituly.

Komentuj!