Register

A password will be e-mailed to you.

V dnešnej novinke sa pozrieme na štyri videá, v ktorých sa dozvieme potrebné informácie o S.P.E.C.I.A.L systéme vo Falloute 4. Pokiaľ ste už hrali predošlé Fallout-y, tento systém vám bude pravdepodobne známy, no pre novoprichádzajúcich hráčov sú tieto videá potrebnou modlou na odštartovanie kariéry v post-apokalyptickom svete Falloutu. 

S.P.E.C.I.A.L systém je v podstate zložený z jednotlivých písmen a každé z nich predstavuje inú schopnosť. Strenght (sila), Perception (vnem), Endurance (odolnosť), Charisma (charizma), Inteligence (inteligencia), Agility (pohyblivosť) a Luck (šťastie) sú všetky schopnosti, z ktorých sa S.P.E.C.I.A.L systém skladá. Z pomenovania jednotlivých síl logicky vyplýva, že každá jedna je dobrá na iný štýl hrania a pokiaľ budete preferovať napríklad Silu a Odolnosť, prestrieľate sa cez všetko možné, no ak by ste volili Inteligenciu a Charizmu, prestrieľate sa maximálne cez zmutované myši zatvorené v klietke, pričom na ne budete mieriť BB-Gunom a.k.a guličkovou pištoľou.

Prvé video predstavuje Charisma, teda charizmu. Vo videu si vypočujeme krátky príhovor k prostrediu Wastelandu, ktoré ako inak, je po nukleárnom výbuchu miesto pusté a plné nedôvery, pošramotenej morálky a  nepríjemných osôb. Vo videu je pekne zobrazené, ako budete môcť využiť charizmu na výmenu cenných predmetov, dávajte si však pozor, nie vždy vám to môže vyjsť! Okrem iného budete môcť charizmu využiť na vykecanie sa z nebezpečných situácií. Nie len samotní ľudia, ale aj divoké zvieratá a iné tvory vo Wastelande môžete vďaka charizme spracovať a budú tak napríklad bojovať po vašom boku. Ak sa teda chcete spriateliť so všetkým vo vašom rádioaktívnom okolí, investujte do Charizmy!

Video predstavujúce Charismu

Druhé video nám približuje Intelligence, teda inteligenciu. Inteligencia je podstatný atribút vo Wastelande. Nie je všetko len o prerazení lebky bejzbalovou pálkou zmutovanému mutantovy! Prázdna myseľ je ideálnym nositeľom inteligencie a prečo do nej teda investovať? Ako je aj vo videu zobrazené, vďaka zvýšenej porcií mozgových závitov budete môcť prekonávať na prvý pohľad neprekonateľné prekážky, ako sú napríklad zamknuté dvere, ktoré nahackujete cez terminál. Nové zbrane, výzbroj a rôzne užitočné predmety budú devízou inteligencie, avšak pamätajte, že vykonávané experimenty prinášajú so sebou nebezpečie výbuchu a iných zranení, takže si dávajte pozor! Ak chcete byť najinteligentnejším preživším vo Wastelandoch, investujte do inteligencie!

Video predstavujúce Inteligenciu

Tretie video nám približuje Agility, a teda agílnosť. Už teraz vieme, že nukleárny výbuch za sebou zanechá nehostinné prostredie. To, že sa zároveň menia ľudia vďaka radiácií na nemysliace príšery bez štipky rozumu je taktiež jedna z vecí, na ktorú si musíte dávať pozor. Agílnosť vám teda pomôže využiť systém V.A.T.S na lepšie rozhodovanie sa, ak budete v kritickej situácií, kedy proti vám bude stáť viac protivníkov. Samozrejme, schopnosť prejsť mínovým polom bez ujmy, alebo sa vyhnúť streľbe nepriateľa, to vám zvýšený level agility zabezpečí taktiež! Nie vždy je potrebné pristupovať k vypätým situáciám s horúcou hlavou! Investujte do agílnosti a na nepriateľov budete môcť zaútočiť tak, aby o vás ani nevedeli!

Video predstavujúce Agilitu

Posledné, štvrté video, nám predstavuje Luck, teda šťastie. Už sympatický hlas, komentujúci dianie vo videu nám naznačuje, že šťastie nebude len o tom, či lootnete z nepriateľa o pár CAPS-ov naviac. Šťastie môže rozhodnúť o tom, či budete v konečnom dôsledku žiť, alebo zomriete! Čiže ak napríklad nemôžete aj po piatich výstreloch premôcť protivníka, možno práve ten šiesty bude váš šťastný a vyviaznete živý! Okrem iného už spomenutý loot systém bude naviazaný na šťastie. Takže sa vám naozaj môže stať, že nájdete raz za čas unikátnejšie predmety, či už v padlých nepriateľoch, alebo len tak, porozhadzované vo Wastelande! Pokiaľ sa teda cítite štastne a radi nechávate veci na náhodu, investujte do šťastia!

Video predstavujúce Šťastie

Komentuj!