Register

A password will be e-mailed to you.

Crytek dnes odhalil prvé gameplay video z ich pripravovaného next-gen projektu s názvom Robinson: The Journey.

Už na tohtoročnej E3 sa pod rúškom tajomna odnikadial zjavil tento projekt, ktorý je podľa oficiálnej správy ešte z E3 opísaný následovne.

“Prekročte všetky hranice v úplne novej virtuálno realitnej hre, Robinson: The Journey. Spútaním sily nášho CRYENGINE-u, Robinson: The Journey ponúkne hráčom jedinečný pocit prítomnosti vo svete, v ktorom sa zmocnia mladého chlapca, ktorý stroskotal na tajuplnej planéte. S 360 stupňovou voľnosťou sa hráči stanú pioniermi, pričom budú preskúmavať zákutia tejto planéty a odhaľovať rôzne tajomstvá na každom kroku.”

3

Dnes však Crytek odhalil prvé gameplay video v ktorom môžeme vidieť nádherné prostredie samotnej planéty. Toto prostredie nám pripomína trošku Jurassic Park, s prihliadnutím na skutočnosť, že sa všade okolo hlavnej postavy začnú hmýriť dinosaury. Predtým však k hráčovi priletí robot, ktorý Robinovi hovorí o jeho kamarátovi, ktorý Robina a tohto robota priviedol do nejakej šlamastiky. Robot sa následne Robina pýta, či si chce zahrať hru nazvanú “Let’s not get squashed“, čo by sa dalo preložiť ako “Nebiť rozšlapnutý“. Tieto slová naberú plný význam hneď v ďalších sekundách, kedy sa stádo Brontosaurov rozhodne prejsť okolo Robina v tesnej blízkosti. Robot navádza Robina do bezpečia, ktoré však netrvá dlho. Pred Robinom sa zjaví niečo, čo vyzerá ako menší Tyranosaurus Rex a malý robot dodáva už iba “Robin, are you ready for a different game?” a teda “Robin, si pripravený na trošku odlišnú hru?”. Logicky z toho vyplýva, že budete utekať a utekať budete rýchlo.

6

Robinson: The Journey je momentálne vyvíjany čisto pre Playstation 4, konkrétne pre Playstation VR (Project Morpheus), čo je virtuálna realita, ktorú ponukne Sony pre svojich hráčov. Elijah Freeman sa v oficiálnom blog poste vyjadril k ich cieľu vytvoriť obrovskú úroveň autentickosti, pričom sa nechcú zameriavať iba na vizuálnu prezentáciu hry, ale aj na vyrozprávanie emocionálne pútavého príbehu, ktorý ostane v hráčoch aj mimo samotný herný svet. Dátum vydania nie je stanovený, no hru môžeme očakávať pravdepodobne niekedy v priebehu roka 2016.

Video predstavujúce hru Robinson: The Journey

Komentuj!