Register

A password will be e-mailed to you.

Z eSports sa stáva čoraz väčší biznis a tak sa netreba čudovať, že si takúto príležitosť nenechajú ujsť ani najväčšie ryby zo sveta obchodu. K doteraz najväčšiemu kroku sa odhodlal ruský oligarcha Ališer Usmanov, ktorý včera oznámil investíciu 100 miliónov dolárov do profesionálneho tímu Virtus.pro.

Ališer Usmanov je väčšinovým vlastníkom koncernu USM Holdings, ktorý ovláda ruských gigantov ako MegaFon alebo Gazprom. Majetok tohto ruského oligarchu sa odhaduje na 14 miliárd dolárov, čo z neho robí 3. najbohatšieho Rusa a 71. najbohatšieho človeka na Zemi. Prečo sa teda podnikateľ, ktorý doteraz obchodoval v oblastiach ako telekomunikácie, médiá a ťažký priemysel, rozhodol investovať do Virtus.pro?

Pohnútky vysvetlil Ivan Strešinský, člen predstavenstva USM Holdings: “E-Sports ponúka skvelé možnosti na prepojenie športu, médií a internetového priemyslu. Je to rýchlorastúci trh, ktorý vzbudzuje veľký záujem po celom svete a Virtus.pro je lídrom v e-Sports v Rusku. Som si istý, že podpora od USM spôsobí ďalší rozvoj a posunie projekty Virtus.pro na úplne novú úroveň.”

“Naším hlavným cieľom je zvýšiť popularitu e-Sports v Rusku a na toto budú použité aj investície od USM. Tieto peniaze pôjdu predovšetkým na nové turnaje a nové herné disciplíny, ako aj na vytvorene nových mediálnych kanálov a stavbu nových štadiónov,” dodal v tlačovej správe Anton Čerepennikov, spoluzakladateľ Virtus.pro.

Dá sa teda očakávať, že z Virtus.pro sa stane ešte väčší fenomén, než tomu bolo doteraz. Snáď bude Ališer so svojou novou hračkou spokojný 🙂

Komentuj!