Register

A password will be e-mailed to you.

Po tohtoročnom fiasku Warner Bros. s PC verziou Batman: Arkham Knight sa o škandál postaralo aj ďalšie štúdio. Tentokrát si urobil poriadnu hanbu Ubisoft a doplatili na to ich americkí zákazníci.

Konkrétne ide o hráčov, ktorí si v USA a Kanade predobjednali zberateľskú edíciu Might and Magic Heroes VII. Na fórach Ubisoftu sa už pred dvomi týždňami začali objavovať prvé sťažnosti. Hráčom v krabici chýbali fyzické disky s hrou, ako aj oficiálny soundtrack. Namiesto nich si našli iba kódy pre digitálne stiahnutie.

Zákaznícka linka Ubisoftu však nepomohla. Hráčovi blackdragon023 napríklad iba stroho odpísali, že fyzická kópia hry a soundtracku neboli súčasťou zberateľskej edície a hru si musí stiahnuť. Dokazovať to mal aj obrázok z obchodu Uplay. Podľa Ubisoftu na obrázku síce boli vyfotené aj chýbajúce disky, ale fotka bola iba ilustračná a v popise sa nič o fyzických kópiách nespomínalo.

Obrázok, na ktorý sa odvolával Ubisoft

Obrázok, na ktorý sa odvolával Ubisoft

Hráči ich však usvedčili so zavádzania. V popise na Uplay síce skutočne nič nepíšu o diskoch, avšak to len preto, že Ubisoft obrázky medzičasom vymenil. Pôvodný popis totiž skutočne spomínal aj DVD.

Pôvodný, neupravený obrázok

Pôvodný, neupravený obrázok

A dôkazov bolo viac. Používateľ melchior1090 napríklad na Imgure zverejnil sériu obrázkov, vrátane screenshotu z videa, na ktorom Ubisoft ukazuje obsah zberateľskej edície. Nachádza sa v nej aj fyzická kópia hry. Navyše aj ďalší screenshot z Uplay dokazuje, že zberateľská edícia (ktorá je od digitálnej drahšia o 50 dolárov) by skutočne mala obsahovať aj DVD.

Oficiálne video Ubisoftu a popis v obchode Uplay

Oficiálne video Ubisoftu a popis v obchode Uplay

Na krabici je pritom očividné, že má v sebe nepochopiteľne prázdne miesto, zrovna vo veľkosti fyzickej hry.

krabica

Prázdne miesto vyčlenené pre fyzickú kópiu hry

Na fórach sa tiež množili sťažnosti, že obsah edície nebol nijak upevnený, a tak pri preprave lietal po celom balíku a mohol sa poškodiť. Európski hráči pritom tvrdili, že im v balíkoch nič nechýbalo a boli aj bezpečne prepravované, čo dokazovali aj fotky a videá z rozbaľovania:

Heroes7_5

Európskym hráčom v krabici nič nechýbalo

Najhorší však bol prístup Ubisoftu. Hráč relair13 sa posťažoval na svoj rozhovor so zákazníckou linkou, v ktorom požadoval vrátenie peňazí. “Najprv mi povedali, že digitálny obsah nepreplácajú. Keď som povedal, že som si kúpil fyzický obsah a oni zmenili popis až po mojej predobjednávke, spýtali sa ma, či som už krabicu otvoril, povedal. Na jeho odpoveď, že bez otvorenia by nemal ako vedieť, či nejaké časti chýbajú, mu zákaznícka linka vyrazila dych slovami, že otvorením krabice stratil nárok na vrátenie peňazí.

Ľady sa pohli až po takmer dvoch týždňoch, keď sa na Reddite začala na túto tému búrlivá diskusia. Ubisoft sa zrejme zľakol zlej publicity a vydal oficiálne vyhlásenie:

“Ubisoft ľutuje akýkoľvek zmätok vytvorený marketingovými materiálmi pre zberateľskú edíciu Might and Magic Heroes VII. Chápeme, že niektorí zákazníci v Severnej Amerike nevedeli, že zberateľská edícia obsahuje digitálne verzie hry a soundtracku. Ubisoft sa ospravedlňuje za akúkoľvek frustráciu a sklamanie z toho, že tieto predmety boli v digitálnom formáte namiesto fyzického. Všetkci nespokojní zákazníci, ktorý si už zakúpili zberateľskú edíciu Might and Magic Heroes VII v Severnej Amerike, môžu produkt vrátiť a ponúkneme im náhradu vo forme hry zdarma z obchodu Uplay. Dotknutí zákazníci si môžu vybrať jednu zo zoznamu hier, vrátane Far Cry 4, Assassin’s Creed Rogue, The Crew, Toy Soldiers: War Chest Hall of Fame Edition a Zombi.”

Pošramotenú povesť im to však už nevráti. Nehovoriac o tom, že hráči v USA a Kanade stále nemajú žiadnu možnosť získať fyzickú kópiu hry, ktorá im bola pôvodne sľubovaná a za ktorú zaplatili nemalú sumu…

Komentuj!