Register

A password will be e-mailed to you.

Aj keď je gaming doteraz považovaný za prevažne mužskú parketu, ženské hrdinky sa v hrách začali objavovať už pred takmer 35 rokmi. Všetko odštartovala v roku 1981 slečna Pac-Manová, ktorá vrámci rodovej rovnosti dokázala všetko to, čo pán Pac-Man, akurát s mašľou na hlave. Nasledujúce desaťročia priniesli do hier nespočet ďalších ženských postáv, ktoré sa schopnosťami bez problémov vyrovnajú svojim mužským náprotivkom, poprípade ich predčia. Tvorcovia hier však vedia, že peňaženky im plnia skôr mužskí hráči, a tomu aj prispôsobujú výzor ženských hrdiniek.

Prinášame vám rebríček 10 najsexi žien z herného sveta, ktoré by vám bez problémov nakopali zadok.

10. Samus Aran (Metroid)

Samus Aran

Vesmírni piráti, verní svojmu menu, zaútočia na výskumné plavidlo Galaktickej Federácie a ukoristia vzorky metroidov – tajomných medúzovitých tvorov, schopných vysať životnú energiu z akéhokoľvek organizmu. Plánujú ich použiť ako biologickú zbraň, lebo načo sú vám rakety a lasery keď máte medúzy? Federácia má však v talóne tajnú zbraň – vojaka v plnej zbroji menom Samus Aran. Tento hrdina, napriek nepriazni osudu, pristane na domovskej planéte pirátov, prebojuje sa cez všetky ich základne a jaskyne a zničí obrovský mozog v zaváraninovom pohári, čím zachráni celú galaxiu.

Prekvapenie však čaká tých hráčov, ktorí hru dohrajú za menej ako 5 hodín. Vtedy si Samus vyzlečie svoje párpixelové brnenie a ukáže, že hlavným hrdinom bola celý čas žena v ružových bikinách.

Samus Aran sa stala prvou ženskou hlavnou postavou v histórii.

9. Faith Connors (Mirror’s Edge)

Faith sa spolu so svojou dvojičkou narodila do rodiny bieleho doktora a ázijskej techničky, ktorí si voľný čas vypĺňali politickým aktivizmom. Skorumpovaná vláda sa postupne zmenila na totalitnú a jej otec sa stal jedným z vodcov odboja. Do svojej novej úlohy sa zažral až natoľko, že si nestihol všimnúť, že rodinu dostal do obrovských dlhov a vlastná žena mu začala zahýbať s kolegom z odboja. Tej však zrejme zahýbanie išlo podstatne lepšie než uhýbanie, a tak ju počas jedného z protivládnych protestov dav ušliapal na smrť. Otec na to zareagoval ako každý racionálny človek a uchľastal sa.

Faith preto v 16tich ušla z domu a objavila v sebe talent na drobné krádeže a vlámačky. Svoj talent však podľa všetkého precenila a jedného dňa sa rozhodla vykradnúť nesprávneho chlapíka. Protištátny živel Mercury ju pristihol pri čine priamo vo svojom dome, no namiesto príučky ju priučil parkouru a vycvičil z nej jedného z tzv. Bežcov – nelegálnych kuriérov, ktorí sa rozhodli zvrhnúť systém behaním po strechách.

8. Isabela (Dragon Age)

Isabela bola vychovávaná svojou matkou Hari – zlodejkou, ktorá dcéru nikdy nemilovala a po vstupe do kultu ju predala za pár drobných bohatému obchodníkovi, ktorý si ju zobral za ženu. Jediné informácie o svojom otcovi má od matky – bol „veľký, chlpatý a mal šikovné prsty“.

Isabela bola roky spokojná so svojím novým životom v luxuse. Chlebíčky na recepciách však po čase omrzia každého, a tak sa rozhodla najať na svojho manžela nájomných vrahov. A aby toho nebolo málo, po jeho smrti mu ukradla loď, naučila sa bojovať a vydala sa na cestu pirátstva. A promiskuity.

7. Rayne (BloodRayne)

Rayne mala pomerne klasické detstvo. Narodila sa počas Prvej svetovej vojny po tom, čo obstarnutý upír znásilnil jej matku a následne vyvraždil zvyšok jej rodiny. V puberte, ako to už býva, ňou začali lomcovať hormóny a rozhodla sa, že svojho upírskeho otca zabije.

Z tatinka sa však medzičasom stal vysokopostavený nacista, a tak ju vo vojnovej Európe čakala neľahká úloha. Na ceste za otcom sa musela prebiť hordami nacistov a upírov. A nacistických upírov. A vlastných súrodencov (ktorí sú zároveň nacistickí upíri). Jednoducho tradičné rodinné nezhody.

6. Sarah Kerrigan (StarCraft)

Sarah Kerrigan ako dieťa jedného dňa vstala z postele ľavou nohou. Zatiaľčo obyčajný tínedžer v takom prípade prinajhoršom niečo nakričí na rodičov svojim mutujúcim hlasom, Sarah je talentovaný telepat. A preto nechtiac svojej matke detonovala hlavu a otcovi spôsobila trvalé poškodenie mozgu. Jej talent si všimla Konfederácia, a keďže krajina s takýmto názvom má v ľudskej histórií iba dobrú povesť, Sarah vstúpila do jej armády. Avšak, prekvapivo, Konfederácia na nej za účelom vytvorenia dokonalého vojaka vykonávala neľudské pokusy.

Našťastie, jedného dňa ju z laboratória zachránili jednotky Arcturusa Mengska – vodcu teroristickej organizácie. A komu už môžeš veriť, ak nie teroristom? Sarah teda urobila ďalšie skvelé rozhodnutie svojho života a pridala sa k nim. Po niekoľkých rokoch vernej služby ju však priateľský terorista Mengsk nechal napospas mimozemskej rase Zergov, ktorá ju cez proces, ktorého detaily asi nechceme vedieť, premenila na jednu z nich. Resp. ich kráľovnú, ktorá s armádou Zergov za chrbtom vyhladila miliardy nevinných ľudí.

5. Tanya Adams (Command & Conquer: Red Alert)

tanya adams

Amerika, rok 1946. Hrozba nacizmu bola porazená. Víťazné mocnosti si podelili Európu a všetci sú spokojní (teda až na východnú polovicu Európy). Iba nejaký nýmand menom Einstein stále vymýšľa somariny a napadne ho zostrojiť stroj času, vrátiť sa o 20 rokov naspäť a zabiť mladého Hitlera. Týmto činom odstaví hlavného súpera Sovietskeho Zväzu a odovzdá tak Európu a takmer celý svet do područia červenej hydry.

Čo okrem Coca-Coly, džínsov a voľnej ruky trhu dokáže poraziť nadvládu komunizmu? Blonďatá kapitalistka s veľkými streľnými zbraňami a ešte väčšími ženskými zbraňami. Našťastie je tu Tanya Adams, ktorá namiesto kľúčov natriasa niečím iným.

4. Sonya Blade (Mortal Kombat)

Poznáte to. Vstúpite do armády, vypracujete sa na poručíka v špeciálnych jednotkách a zrazu príde zloduch z inej dimenzie a zabije vám parťáka. V snahe pomstiť ho sa dostanete na tajomnú loď, kde zistíte, že vy, šaolinský mních v šušťákoch a holywoodsky herec, ktorý z nejakého dôvodu nosí slnečné okuliare aj v úplnej tme, musíte zabrániť zotročeniu celého ľudstva psychopatom v samurajskej maske, ktorý požiera ľudské duše.

Presne to isté zažila aj Sonya Blade. Našťastie pre ľudstvo, jej skalopevné stehenné a prsné svalstvo je pritvrdým orieškom aj pre medzidimenzionálneho imperátora.

3. Jaina Proudmoore (Warcraft)

Pohľadná modrooká blondína z dobrej rodiny, do ktorej sa zahľadel pohľadný modrooký blonďák z ešte lepšej rodiny – konkrétne tej kráľovskej. Pridajte k tomu nevídaný talent na mágiu a Jaina je predurčená k šťastnému životu ako z rozprávky. Nič sa nemôže pokaziť.

Teda jedine, že by sa z jej vyvoleného princa stalo monštrum vraždiace nevinných bezbranných ľudí. A to ešte predtým, než sa z neho stalo monštrum posadnuté duchom démonického kráľa nemŕtvych, vraždiace nevinných bezbranných ľudí. Ešte horší rozchod, než keď vám bývalá prešla auto kľúčom.

Jaina však nie je len tak hocijaká blondína a rozchod riešila inak, než pozeraním romantických filmov pri tégliku so zmrzlinou. Podarilo sa jej zjednotiť úhlavných nepriateľov (napriek sústavnej kritike svojho otca, že sa ťahá so zlou partiou), odvrátiť inváziu démonov a žiť šťastne až do smrti. Presnejšie do smrti jej otca, ktorého zabila práve tá partia, pred ktorou ju varoval.

2. Jacqueline ‘Jack’ Nought (Mass Effect)

Zapliesť sa so šialenou ženskou síce má svoje čaro, ale existujú isté hranice šialenosti, za ktoré sa väčšinou neoplatí ísť. Napríklad keď stretnete ženu, ktorá bola ešte ako embryo vystavená žiareniu z tajomného vesmírneho chemického prvku, po narodení bola unesená xenofóbnou teroristickou organizáciou, ktorá zavraždila jej rodičov, roky ju psychicky a fyzicky mučila a vykonávala na nej pokusy, následne bola po úteku od teroristov unesená pirátmi, ktorí ju opakovane znásilňovali a nakoniec predali do otroctva, kde z nej napokon vyrástol zločinec a sériový vrah.

Veliteľ Shepard sa však rozhodol, že presne toto je ten typ ženy, ktorý vo svojom živote potrebuje. A urobil dobre.

1. Lara Croft (Tomb Raider)

Lady Lara Croft

Lara Croft. Už dve dekády zodpovedná za mokré sny každého pubertiaka. Je vôbec nutné o nej povedať niečo viac?

Upozornenie: V rebríčku bolo použité pravidlo o jednej postave na jednu hernú sériu. Tento rebríček je subjektívnym výplodom mozgu autora a nemusí zodpovedať realite ani názorom redakcie. Autor je však tvrdý chlap “zocelený žárem bitev”, a tak sa mu nebojte v komentároch vynadať, že vynechal práve vašu favoritku.

Komentuj!