Register

A password will be e-mailed to you.

V práci ma tento týždeň presviedčali, ako je dôležité všetko kvalitne naplánovať. Svedomite som počúval, zapisoval si, a keďže som praktický človek, hneď som to musel vyskúšať. Pozrime sa teda, ako som vám naplánoval herný víkend. Naším hlavným plánovacím softwarom bude Steam, ktorý veľmi zákerne využíva faktu, že leto je už na ústupe. Buďme k sebe úprimní a priznajme si, že za daždivého počasia je hneď po spánku najlepšia aktivita práve hranie!

Free Game Weekend statusu sa dožili hneď tri hry. Zo slušnosti dáme starším prednosť a začneme stredovekou RPG Mount & Blade: Warband. Pri krvopotnom zakladaní postavy (tak ako to pri RPG býva), si poskladáte celý doterajší život. Potom už len prehovoríte zopár bláznov aby išli spoločne s vami bojovať a zábava sa môže začať. Hra je podľa mnoho hráčov neskutočne návyková vďaka prepracovanému systému bojov celej skupiny. Vyskúšať si aký dobrý Napoleon alebo Hannibal si práve ty bez toho, aby si sa zasvinil od krvi, nebolo nikdy jednoduchšie.

Stratégom a veliteľom ostaneme aj v druhej hre, ktorá je po celý víkend na Steame for free. Tentokrát ale budeme svoje argumenty vyjadrovať pomocou strelných zbraní. V real-time stratégií Company of Heroes 2 je úlohou (ako inak) vystrieľať to, čo stojí proti nášmu pohľadu na svet. Veľmi sa mi páči fakt, že pri tejto stratégií nestrácate čas stavaním nejakej základne. Vojaci, tanky, delá, lietadlá a mnoho ďalšieho sa jednoducho časom objavuje na kraji mapy ako posily. Slušne sa pozdravia a prihlásia o robotu. So slušnosťou však človek ďaleko nezájde, a preto ich obratom pošleme oslobodiť nepriateľom kontrolovanú oblasť.

Aj do tretice budeme bojovať o holý život v neskutočne populárnej hre, ktorá na Twitchi často figuruje v top 5 najpozeranejších hier. ARK: Survival Evolved má síce stále Early Access status, avšak počet hráčov by jej závidel nejeden full release. Ak ste čítali Stratený Svet od Artura Conana Doyla, tak toto je ONO. Ak držíte so mnou partu a nečítate knižky vôbec, tak vedzte, že ide o opustený ostrov, na ktorom žijú dinosaury, draci, potvory (najmä škorpióny) v nafúknutej verzii a… vy. Presnejšie vy s oštepom, sekerou, krompáčom, ale najčastejšie s holými rukami. Hra je veľmi prepracovaná, a ako má aj v názve, tak boj o prežitie je jadrom. Zabezpečenie tepla, stravy, tekutín a príbytku je dosť ťažké samo o sebe. Pridajte niekoľko sto až tisíc hráčov, ktorí sa vás o toto všetko snažia okradnúť, a sranda môže začať. Dovidenia pod palmami s krompáčom v hlave!

Herný boom  v ostatnom čase zažíva zombie žáner. Ako teda preraziť v konkurencii a získať si hráčov? Dying Light multiplayer demo zadarmo, povedali si ludia v Techlande, a preto neváhajte túto marketingovú stratégiu podporiť, najlepšie s kamošmi, keďže sa jedná o Co-op. Dying Light sa mi neskutočne páči vďaka faktu, ktorý zhrnul asi najlepšie jeden z mojich kamarátov: „Konečne zombie hra, v ktorej treba pred zombíkmi aj utekať“. Buďme úprimní, doteraz nás tvorcovia učili do nich hlavne vyprázdniť polovicu zásobníku, takže zmena určite prospeje.

Ako som pre vás dnes tvoril tento zoznam, tak som na ňom našiel aj klasiku menom FlatOut. Búračky, ničenie áut, blato a explózie. Táto 100% odreagovávačka je v super cene ako bundle (4v1), ale aj ako jednotlivé tituly.

Pri autách ostaneme aj naďalej a predstavíme si jednu z najpopulárnejších arkád uplynulých dvoch mesiacov, tento víkend s 10% zľavou. Rocket League dostalo 9 až 10 bodov (samozrejme na 10 bodovej stupnici) od väčšiny svetových magazínov. Je treba povedať, že nápad by si zaslúžil aj 11. Veď povedzte sami – futbal s autíčkami na ovládanie? Zoberte svojich kamošov a ukážte celému svetu, že so slovenským futbalom je potreba počítať! Či už plánujete parkovať autobus ako pán José M., alebo chcete strieľať góly športiakom, je len na vás. Kvalitné sombrero, klobúk alebo šiltovka je však povinnosť! Vidíme sa v Cyber (nie City) Aréne, priatelia.

Od dvoch predstaviteľov, pri ktorých búranie je jediná cesta k víťazstvu, sa presunieme na opačný pól. Tvorcovia nového DiRT Rally asi vypočuli moje plakanie, ako sú predošlé Dirty trápne arkády, a jediná reálna rely simulácia je Richard Burns Rally. Nech mi nikto nevraví, že nás tajné agentúry nesledujú. Alebo stačí počúvať fanúšikov. Tí totiž zásadne ovplyvňujú vývoj tejto hry, keďže je stále v Early Access a tvorcovia aktívne nabádajú hráčov na prezentovanie a pýtanie si nových áut, módov alebo aj tratí. Tvorcovia sľubujú nový content každý mesiac, a preto už sa neviem dočkať ako dopíšem tento článok a po dlhých rokoch si znovu zahrám poctivú rally hru! Bol ohlásený multiplayer pack, takže som zvedavý, akého Hamiltona tam stretnem. Pripojíte sa?

Popri Free Game Weekende ponúka Steam často aj zľavy na všetky tituly od niektorého štúdia. Tento víkend padol na Daedalic Entertainment. Štúdio, ktoré sa zameriavalo predovšetkým na adventúry, však nedávno vypustilo do Early Accessu dve podarené stratégie. V prvej sa stretáva Railroad Tycoon s Heroes of Might and Magic. Inými slovami si postavíte v dobe zlatej horúčky v USA vlak, s ktorým je potreba previezť náklad z miesta na miesto. Po ceste čakajú banditi s indiánmi a robia všetko pre to, aby vám pokazili kšeft. V druhej sa predstavíte ako kmeň Vikingov, ktorým bol bohmi zamietnutý prístup na vysnívané a posvätné miesto. Nuž, tak po vzore The Settlers sa tam premlátime, nie? Či už za rozhodnete pre prvú alebo druhú možnosť, obe vyzerajú naozaj hravo.

Tento víkend sa v meste Seattle koná tradičný PAX veľtrh a štúdio Square Enix sa rozhodlo v období trvania tohto festivalu pre šľachetnú vec. Spojením s charitou vyberajú dary a za prejav vďaky na oplátku pošlú Steam code na Hitman: Absolution. Za menej ako pivo dostanem Hitmana? Veľmi pekné gesto v dobách, keď si štúdiá nechávajú platiť desiatky eur za krátke DLC-čka. Klobúk dole, prispel som hneď. Získaný Hitman ma počká v zime a tiež ma bude hriať pocit, že som niekomu pomohol!

original

V EA majú výpredaj minuloročnej kolekcie, a preto si môžete kúpiť FIFA 15 vo výhodnej cene. Nikdy nezabudnem na tie večery, keď sa zišlo päť kamošov na FIFA turnaj a bojovalo sa do skorého rána o pocit víťazstva. Vyskúšajte to tiež, neoľutujete a nakoniec aj priznáte, že je úplne jedno, či je to 12, 15 alebo 16.

Chlapcom z Ubisoftu nielenže nejde vydávanie hotových hier, ale očividne majú problém aj s počtami. Minulý týždeň bol Far Cry 4 v rubrike 72 hour deals a aj po uplynutí 7 dní (168 hodín) je tam stále. To však nič nemení na tom, že sa jedná o super hru s intenzívnym príbehom, ktorý raz treba určite zažiť!

Môže byť? Ktoré dealy upútali práve teba? Ktorému z troch Free Weekend titulov prepadneš? Neváhaj sa podeliť so svojimi postrehmi z virtuálneho sveta v diskusii!

Komentuj!