Register

A password will be e-mailed to you.

Poliakov síce všetci poznáme ako rodených šmelinárov, minimálne tvorcovia posledného Witchera však do tohto stereotypu nezapadajú.

Tento týždeň sa zavŕšila DLC kampaň pre The Witcher 3: Wild Hunt pondelkovým vydaním New Game Plus módu. CD Projekt RED vydali pre túto hru celkom 16 rôznych DLC, pričom všetky boli úplne zadarmo. Poľskí vývojári teraz dúfajú, že si z nich zoberú príklad aj ostatné štúdiá a bezplatné DLC sa stanú v hernom priemysle normou, nie výnimkou.

“Rád by som sa poďakoval všetkým hráčom, ktorí hrali našu hru a vyskúšali tieto DLC,” povedal spoluzakladateľ a CEO CD Projekt RED Marcin Iwinski vo vyhlásení na oficiálnej stránke hry. “Nič nepoteší vývojára viac, než vidieť hráčov baviť sa jeho výtvorom.”

“Bol by som rád, keby sa podobné iniciatívy stali v tomto priemysle štandardom, nie iba výnimkou z pravidla. Dúfam, že The WItcher 3: Wild Hunt ide dobrým príkladom,” dodal.

Bezplatné DLC Iwinski potvrdil už v januárovom rozhovore pre server IGN. Na otázku, prečo CD Projekt RED nebude pýtať od ľudí peniaze za obsah, aký ostatné štúdiá spoplatňujú, vtedy odpovedal:

“Pretože ľudia práve za našu hru zaplatili plnú sumu. Dlžíme im to.” Iwinski kritizoval ostatné štúdiá za praktiky, v ktorých zo svojich hier schválne vynechajú lákavý obsah, aby ho následne mohli predávať ako drahé DLC. “Nezaplatili sme práve kopec peňazí za úplne novú hru? My v CD Projekt RED veríme, že takto by sa to robiť nemalo a pri The Witcher 3: Wild Hunt sme sa rozhodli urobiť to inak.”

Celú filozofiu zhrnul šéf PR a marketingu CD Projekt RED, Michal Platkow-Gilewski: “DLC je iba malou súčasťou celej hry. Prečo by sme mali od niekoho za to pýtať peniaze? Viem, že to nie je vždy jednoduché, ale hráčom proste chceme vrátiť trochu lásky. A ako hráči by sme to isté radi videli aj od ostatných vývojárov.”

A my ako hráči s tým musíme len súhlasiť.

Komentuj!