Register

A password will be e-mailed to you.

Boba Fett sa už od svojej premiéry vo filme Star Wars Episode V: The Empire Strikes Back okamžite zaradil medzi legendy sveta Star Wars. EA ho teda nemohlo vynechať ani z pripravovanej hry Star Wars Battlefront. Jamie Keen z DICE nám v tlačovej správe prezradil niečo viac o tom, ako sa nám za tohto lovca ľudí hrať.

Jeho hlavnou zbraňou bude jeho jetpack. Ten mu dovoľuje poletovať po mape, čo ho robí extrémne mobilným a umožňuje mu strielať na ostatných zo vzduchu so svojou EE-3 Carbine puškou. Zo zápästí môže strieľať dva druhy munície – rakety na útoky z diaľky a plamene z plameňometu na boj zblízka.

Ak vám vyhovuje štýl hrania, pri ktorom sa rýchlo premiesňujete a udržujete si od protivníkov odstup, Boba Fett bude práve pre vás. Ako však hovorí Jamie Keen, navrhnúť tú správnu mechaniku lietania nebolo také jednoduché:

“Keď sme prvýkrát navrhli Boba Fettov jetpack, hneď nám bolo jasné, že schopnosť lietať bez obmedzenia je príliš veľká výhoda oproti ostatným postavám, ktoré ju nemali,” vysvetľuje Keen. “Napríklad keď Boba Fett bojoval s Lukeom Skywalkerom v prvých verziách hry, bolo to nevyrovnané, keďže jeho schopnosť lietať bola neobmedzená. Preto sme do hry pridali palivo, ktoré ho núti občas pristáť, kým môže znovu vzlietnuť.”

Ak napríklad bojujete proti Lukeovi a váš protivník dokáže tieto pristátia predvídať, ľahko sa môžete ocitnúť v boji zblízka. Po opätovnom vzlietnutí však zase môžete Lukea obstreľovať. Ten zas môže vaše strely odrážať naspäť na vás. Je to dobrý príklad taktickej dynamiky súbojov mezdi Heroes a Villains.

Jedným z príkladov taktiky hry za Boba Fetta je strieľať na protivníkov z diaľky s vašou EE-3 a následne ich doraziť raketou alebo plameňometom. Jamie Keen vysvetľuje:

“Veľmi ma teší sledovať ľudí spájať rôzne kombinácie útokov a využívať tento systém naplno. Toho súčasťou sú aj cooldowny. Videli sme hráčov vymyšľať taktiky, ktorá nás predtým vôbec nenapadli a je to naozaj super.”

Za Boba Fetta si budete môcť zahrať aj vy 17. novembra 2015.

Komentuj!