Register

A password will be e-mailed to you.

Pred pár dňami sme vás informovali v tejto prehľadnej novinke od Sipkinsa o odlive hráčov z World of Warcraft, ktorých celkový počet sa znížil na numero 5.6 milióna.

Táto skutočnosť však Blizzardu pravdepodobne vôbec neprekáža podľa následujúcich informácií od stránky SuperDataResearch.

Hearthstone podľa týchto informácií mesačne vynáša Blizzardu niečo okolo 20 miliónov dolárov. Tento zisk zabezpečuje mobilná verzia hry spolu stou na PC platforme.

To ako sa Blizzardu podarilo takto širokospektrálne preraziť v kategórií digitálnych kartových hier je možno trošku otázne, no ak sa pozrieme bližšie na Hearthstone a jeho prístupnosť pre publikum rôzneho veku a záujmov, dostaneme rýchlu odpoveď.

Hearthstone je momentálne na podobnej pozícií, ako bol World of Warcaft, keď začínal v roku 2004 a dostával sa do podvedomia každého hráča obľubujúceho MMORPG hry.

Hearthstone-PC-vs-Mobile.0

Graf zisku z PC a Mobilného trhu

 

Na grafe vyššie môžeme vidieť, ako postupne rástla popularita Hearthstonu. PC verzia dominovala najmä na začiatku roku 2013. Zisky sa však vyšvihli na najvyššiu pozíciu až na začiatku roku 2014, pričom druhé maximum ziskov zažil Hearthstone na prelome rokov 2014/2015. Na začiatku roku 2015 môžeme vidieť markantný nárast ziskov Mobilnej verzie. Tento nárast bol zapríčinený vydaním spomínanej mobilnej verzie hry, takže hra prenikla doslova do každodenného života ľudí, cestujúcich do práce, z práce a pod.

Vyzerá to tak, že Blizzard si ťažkú hlavu so ziskami nerobí a ak aj stratí hráčov v jednej hre, získa si ich zasa v inej.

 

Zdroj: Polygon, Vlastný.

Komentuj!