Register

A password will be e-mailed to you.

Nová štúdia, pochádzajúca z Veľkej Británie, upozorňuje na fakt, že u Call of Duty hráčov sa dá predpokladať trojnásobne vyššia náklonnosť ku konzervatívnemu politickému smeru.

AV-conservative-lo_1861494i

Tieto “šokujúce” výsledky vypracovala firma “YouGov” zaoberajúca sa internetovým prieskumom rôznych oblastí. Prieskum sa zaoberal hľadaním najpopulárnejšej hry v krajine. Z výsledkov štatistiky sa však vynoril určitý spoločný vzťah medzi hrami a politickými stranami, ktoré hráči preferujú.

Labour_Party

Štúdie z Veľkej Británie odhalili, že sa Call of Duty hráči stotožňujú v pomere 3:1 voči hráčom, ktorí nehrajú COD, s politickými ideami predstavovanými Konzervatívnou stranou. Napríklad hráči preferujúci hru The Sims viac inklinujú k podpore tzv. The Labour Party, alebo v slovenskej mutácií strane “Pracujúcich”. The Labour Party, pre tých, ktorí niesu zainteresovaní do politickej situácie u susedov za menšou mlákou, je strana zastávajúca stredo-ľavicový postoj, s primarným zameraním na riešenie problematiky práce, inak je táto strana známa aj pod pojmom “party of the working man” = “strana pracujúcich”.

UKIP_logo

Labour party čelila mnohým ťažkostiam počas posledných piatich až desiatich rokov, pričom za posledné dva roky prehrala voľby dvakrát. Okrem toho sa popularita The Labour Party vytráca a do politického popredia sa dostávajú strany ako je strana The UK Independence Party (UKIP) vedená mužom menom Nigel Farage, ktorý sa často objavuje v správach Fox News.

Štúdia obľúbenosti hier, ktorú vykonala “YouGov”, takisto odhalila, že Grand Theft Autov V je najpopulárnejšou hrou medzi UKIP voličmi.

 

Zdroj: Gamezone, Vlastný.

Komentuj!