Register

A password will be e-mailed to you.

Blizzard mal tento rok na Gamescome 2015 dve prezentácie, prvá z nich prebiehala z nepochopiteľného dôvodu bez video streamu, a tak vám prinášame písomný report z oznámení, ktoré sa týkali primárne hier Hearthstone, Diablo 3, StarCraft, Heroes of the Storm a pripravovanej hry Overwatch. Poďme sa teda pozrieť bližšie na jednotlivé detaily.

Hearthstone

K rozšíreniu Hearthstone: The Grand Tournament bola na hernej výstave Gamescom 2015 oznámená novinka nazvaná “Jousting“.

“Jousting” v podstate prináša nový prvok do hry. Je to niečo ako “Battlecry“, len funguje trošku zábavnejším štýlom.

Ak máte v ruke kartu, ktorá vie “Joustovať”, ako napríklad “Master Jouster“, a použijete ju proti vášmu oponentovi, stane sa následovné. Joust vyvolá reakciu, pri ktorej z vášho decku a z decku oponenta vytiahne náhodného “Miniona“. Ten minion, ktorý má vyššiu hodnotu v mana kryštáloch vyhráva a váš Master Jouster dostane odmenu vo forme jeho “Battlecry”.

Samozrejme, ak oponentova karta prevýši tu vašu v mana kryštáloch, vaša karta nedostane “Battlecry”.

V podstate takto Blizzard zaviedol do hry nový prvok, ktorý hru osvieži a hráči budú taisto rozmýšľať trošku taktickejšie.

Blizzard okrem joustu oznámil aj odmeny pre hráčov za získanie najvyššieho ranku počas mesiaca. “Highest Rank Bonus” bude fungovať na mesačnej odmene za najvyšší dosiahnutý rank hráča. Týmto krokom chce Blizzard podporiť hráčov, ktorí boli znechutení hraním “Ranked” zápasov. Niekedy sa jednoducho stalo, že ste mohli stratiť jeden, dva a viac rankov a táto strata bola jednoducho demotivujúca. Blizzard tento problém opravuje tak, že váš najvyšší dosiahnutý rank za daný mesiac sa zaznamená a ak aj povedzme padnete z ranku 22 na rank 20, na konci mesiaca dostanete odmenu vo forme “Treasure chest”, v ktorej sa budú nachádzať 1 až 3 “Golden karty” a určité množstvo “Arcande dustu”. To, koľko kariet dostanete, bude závisieť od výšky ranku, ktorý v daný mesiac dosiahnete.

5HZGLT77IX401438638016773

Odmena z Treasure chestu za vyšší dosiahnutý rank za mesiac

YI5VXMA7D5O81438637924342

Odmena z Treasure chestu za nižší dosiahnutý rank za mesiac

Okrem toho Blizzard odhalil ďalšie karty The Grand Tournamentu, ktoré sme doplnili do tohto článku.

Youtube kanálom StonerZNation, venujúcim sa Hearthstonu, bola odhalená špeciálna karta pre Priesta s názvom “Confuse“. Táto karta stojí dva mana kryštály a spôsobí, že všetci minioni budú mať vymenené HP za Attack. Takže ak vaša vyložená minion karta mala 5HP a 2Attack, po použití “Confuse”, bude mať 5Attack a 2HP.

 

 Diablo 3

Blizard vydáva patch 2.3.0 pre Diablo 3 v ktorom prináša kopu zmien, poďme sa na ne v krátkosti pozrieť.

Zmeny kraftingu

Blizzard sa rozhodol odstrániť celý jeden tier craft materiálov, ako sú Common Debris, Exquisite Essences, Iridescent Tears, Demonic Essences a Fiery Brimstones, tým pádom ostal už len jeden tier pre craftenie, z čoho vyplýva, že ak si salvagnete item na akomkoľvek leveli, materiál, ktorý obdržíte, budete vedieť využiť. Takisto bol prečistený zoznam receptov pre Blacksmitha a Jewelera. Takže ak si pamätáte na časy, kedy ste potrebovali 72 Arcane Dustov na nové Braceri, tak presne takéto recepty Blizzard odstránil/zmenil.

Celkovo zredukovali craftovanie vecí štýlom, aby ste cítili určitú potrebu levelovať, a zároveň ste boli adekvátne odmenení za svoju tvrdú prácu. Takže napríklad craftovanie legendary zbraní už nebude vyžadovať materiál Forgotten Souls, no ak salvagnete takúto zbraň, takisto nedostanete späť Forgotten Souls. Namiesto toho obdržíte craftovací materiál, ktorý sa bude viazať na momentálny Act, v ktorom sa nachádzate.

Štedrejšie odmeny

Okrem pridania novej zóny sa Blizzard rozhodol upraviť Nephalem Rifty tak, že už nebudete potrebovať “Rift Fragmenty” na vstup do samotného riftu.  Tým pádom zmenili logiku, na ktorej stáli “Bounties“. Pred touto zmenou ste po dokončení nejakej Bounty dostali craft material, ktorý bol špecificiký pre daný Act. Teraz sa logika zmenila tak, že budú Bounties primárnym zdrojom zlata a kraftovacieho materiálu. Každé dokončenie bounty vám takisto garantuje získanie dvoch receptov na craftovanie, takže ak vám nejaké chýbajú, šup do Riftu!

K zmene odmeňovania sa pridala zmena bonus Actov. Po novom patchi bude v hre vždy aktívny iba jeden bonusový Act. Každý hráč, ktorý dokončí daný bonusový Act, obdrží bonusovú odmenu za Bounty. Hneď, ako daný bonusový Act dokončíte, automaticky sa odomkne ďalší bonusový Act, takže nebudete musieť opätovne rozohrávať novú hru, aby ste tento bonus získali.

Ďalšie zmeny v patchi 2.3.0 si môžete prečítať na oficiálnej Blizzard stránke. Zmeny sa týkajú najmä Nephalem a Greater Riftov a Infernal Machine eventu.

StarCraft 2

Blizzard na Gamescome oznámil “Allied Commander” mód, ktorý dorazí spolu s rozšírením Legacy of the Void.

V Allied Commander pôjde hlavne o tímovú spoluprácu v špeciálnych co-op misiách. V týchto misiách budete ovládať jedného z hrdinov, ako je napríklad Raynor, Kerrigan alebo Artanis. Každý s hrdinov bude mať špeciálne schopnosti, ktoré budete môcť postupom v misiach upgradovať. Takisto bude mať každý hrdina k dispozícií špeciálne schopnosti. Plniť budete rôzne úlohy, ktoré budú špecifické pre každú jednu misiu. V podstate pôjde o iný druh príbehového rozšírenia pre hráčov, ktorí si chcú užiť inú, ako tú Hráč vs Hráč stránku hry.

Heroes of the Storm

Kharazim

Kharazim je Monk z Ivgorodu, ktorého môžete poznať z hry Diablo 3. Monk bude bojovať na blízko a môže sa špecializovať do rôznych smerov. Konkrétne si môžete zvoliť tri traity pomocou jeho talentov. Kharazim si môže zvoliť trait “Iron Fists”, ktorý mu zabezpečí dodatočný bonus k jeho útokom na blízko. “Transcendence”, ktorá bude Monka uzdravovať určitým percentom za každý rozdaný úder. Posledný trait sa volá “Insight”, a ak sa vydáte touto cestou, Monkovi budete dopĺňať manu a nájdete tak strednú cestu medzi útokom a obranou.

Rexxar

Legendárny “Beastmaster” z Azerothu a jeho verný medveď Misha sa zapoja do boja o Nexus. Rexxar je unikátny bojovník na diaľku, ktorý môže povolať medveďa, aby mu pomohol zdolať jeho nepriateľov. Misha v podstate funguje ako štít – bude útočiť na nepriateľov, absorbovať útoky, a môže takisto omračovať nepriateľov.

Artanis

Pokiaľ ste typ hráča, ktorý preferuje boj na blízko, Artanis, protosský vodca, by môhol byť pre vás tou správnou voľbou. Artanis, bojovník zo StarCraftu, už čoskoro zavíta do Heroes of the Storm.

Medic

Ďalším z hrdinov bude Medic zo StarCraftu. Medic, rovnako ako Rexxar, bude hrdina útočiaci na diaľku. Medic však neprichádza len tak, sám. Podporu mu bude robiť Medivac priamo z Koprulu Sektoru. Medic má samozrejme aj útoky, ktoré bude môcť použiť proti nepriateľom, no jeho primárnou úlohou bude liečenie priateľských jednotiek. Pokiaľ ste teda hráčom, ktorý sa chce držať viac v úzadí a podporovať svoj tím, Medic je ako stvorený práve pre vás!

Okrem prídavku v podobe nových hrdinov sa Blizzard rozhodol zmeniť politiku predaja Bundlov v Heroes of the Storm. V skratke pôjde o to, že ak už z bundlu vlastníte nejaký predmet, cena tohto predmetu sa vám odčíta od celkovej ceny, takže reálne zaplatíte len za dva ďalšie itemy v danom bundli. Obmedzenia tu však budú nastavené na 2-itemové bundle a bonusové itemy. Ak vlastníte predmet z 2-item bundlu, takýto bundle si kúpiť nebudete môcť. Viac si môžete prečítať tu.

Vo videu nižšie si môžete tiež pozrieť pripravovaný Battleground, tzn. novú mapu “Infernal Shrines“, ktorá poskytne takzvané “Shrines”, ktoré keď aktivujete, tak spustíte event, v ktorom musíte poraziť nepriateľské jednotky. Ak sa vám toto podarí, na konci tejto bitky sa povolá mocný “Punisher”, ktorý bude bojovať za vás.

Na oficiálnom Youtube kanáli pre Heroes of the Storm sa taktiež objavilo video, v ktorom sú ukázaní noví hrdinovia a rôzne nové skiny pre už existujúcich hrdinov.

Overwatch

Blizzard v rámci Gamescomu 2015 priniesol novinky aj do ich pripravovanej hry Overwatch.

Lúcio bude novou postavou, ktorá disponuje novými schopnosťami predstavenými vo videu nižšie.

Sonic Amplifier: Prvá predstavená súčasť Lúcia. Jedná sa o špeciálnu sonickú zbraň, ktorá striela sonické projektily.

Soundwave: Zvuková vlna, ktorá svojou silou odhodí nepriateľa do diaľky. Určite sa bude dať využiť na rôzne zábavné situácie, ako zhodenie z platforiem, mimo mapy a podobne.

Crossfade Heal: Crossfade má dva módy, Heal mód bude liečiť vašich spoluhráčov, ktorí sa budú nachádzať vo vašej blízkosti.

Crossfade Speed: Tento mód bude zasa zrýchlovať beh vašich spoluhráčov.

Amp It Up: Táto schopnosť zrýchli uzdravovanie vašich spolubojovníkov, ale iba v prípade, že váš Crossfade bude nastavený v móde “Heal”.

Wall Ride: Táto schopnosť vám umožní behať po stenách, ale iba v prípade, že váš Crossfade je nastavený v móde “Speed”.

Sound Barrier: Táto schopnosť vám narozdiel od Amp It Up umožní v podstate plošný Heal, tzn. obnoviť zdravie všetkým spolubojovníkom, ktorí sa budú nachádzať v kruhu pôsobenia Sound Barrier.

Okrem iného sa môžete prihlásiť do BETA testu, ktorý začne niekedy v priebehu tohto roka. Prihlásiť sa môžete na tejto webovej adrese.

Zdroj: BattleNet.eu, Vlastný.

Komentuj!