Register

A password will be e-mailed to you.

Fenomén eSport patrí k najdiskutovanejším témam dneška. Je faktom, že tak rýchlu a intenzívnu penetráciu, akú momentálne zažíva eSport nepamätá snáď žiaden šport.

I keď sa stále vedú siahodlhé diskusie o tom, či je vlastne hranie počítačových či konzolových hier športom, faktom zostáva, že eSport rastie zo dňa na deň. Ruku na srdce, aký iný šport ponúka dotáciu  $18,353,201, a to len pár rokov od vzniku? Toľko by nezarobil ani Sagan, aj keby vyhral všetky etapy Tour de France 2015.  eSport sa pomaly ale isto stáva, aj mimo východného sveta, uznávaným športom a vďaka nastavenému trendu sa jeho dominancii na globálnom trhu s určitosťou nevyhneme.

DOTA 2 International 2015 Grand Final

Napríklad dnes ráno partia ambicióznych chlapíkov vyhrala kopec prachov, konkrétne $6,607,152.

Ich reakcia je na nezaplatenie.

Intel Extreme Masters Katowice 2015

Nie je to tak dávno čo sme boli s partiou hráčov, s ktorými hrávame dlhoročne League of Legends, podporiť náš obľúbený team kúsok od Slovenska, na obrovský turnaj Intel Extreme Masters v Katowiciach. Atmosféra bola neuveriteľná, priam elektrizujúca. Z nejakého dôvodu má tento event absolútne unikátnu atmosféru, publikum bolo doslova šialené a spontánnym výkrikom radosti som sa nevyhol ani ja napriek tomu, že som nikdy v minulosti nič podobné nezažil. I keď sme na event šli primárne kvôli LoL, finále v Counter Strike GO bolo tak napínavé a atmosféra tak skvelá, že práve tento moment považujem za najsilnejší z celej udalosti. Pozrite si skvelé momenty v Aftermovie:

Minuloročný Aftermovie stojí taktiež za to:

Podobný výlet vás na osobu nebude stáť viac ako 100€. Celkom dostupná akcia svetových rozmerov je na dosah každého hráča. 🙂

xPeke backdoor vs. SK Gaming [Intel Extreme Masters Katowice]

Snáď najlegendárnejší backdoor bol v podaní hráča xPeke, ktorý dlhoročne pôsobí v najznámejšom európskom eSport teame FNATIC. Exemplárny príklad toho, ako môže byť eSport napínavý do poslednej sekundy, a ako veľmi záleží nielen na teamovej hre, ale aj na individuálnom skille. FNATIC v ten večer doslova v poslednej minúte vyfúkli plne zaslúžené víťazstvo teamu SK Gaming. Líder teamu Ocelote, ktorý už momentálne nepôsobí na scéne ako hráč, ale ako manažér vlastného teamu G2, patril medzi najemotívnejších a najlepších mid hráčov vôbec.

Zaujímavý bol však najmä rozhovor po zápase. Ako to už býva, na jednej strane radosť, na druhej obrovské sklamanie. Fair Play a emócie však nechýbajú ani v eSporte a posledné slová xPekeho, na adresu skvelého turnaja v podaní Ocelote, spustili lavínu emócií, ktorá vyústila do vzájomného objatia najväčších rivalov tej doby.

Samozrejme tu máme aj niečo pre fanúšikov CS: GO. Zostrih najlepších momentov nájdete tu:

V dnešnom mini-článku som Vám predstavil zopár skutočne silných momentov zo sveta eSport. Už len to, že eSport dokáže vyvolať emóciu, nechýba mu napätie, teamová hra a fair play aspekt, robí pre mňa z eSportu plnohodnotný šport. Navyše je extrémne dostupný pre masy a veľmi dobre sa naň pozerá. Máte podobné obľúbené eSport momenty? Podeľte sa s komunitou hráčov v komentároch.

 

Komentuj!