Register

A password will be e-mailed to you.

Tohtoročný Gamescom včera začal prezentáciou Microsoftu, ktorý nám naložil naozaj slušnú nádielku noviniek. Poďme si zhrnúť všetko, čo sme sa dozvedeli.

Prvou predstavenou hrou bol dlho očakávaný Quantum Break od Remedy. Príbeh sa točí okolo nevydareného experimentu s cestovaním v čase na vymyslenej North Eastern U.S. Riverport University. Ako následok experimentu získajú tri hlavné postavy špeciálne schopnosti, vrátane schopnosti manipulácie s časom. V úlohe hlavného zloducha sa predstaví Aidan Gillen, známy napríklad ako Littlefinger zo seriálu Game of Thrones. Proti nemu sa postavia Shawn Ashmore (Iceman zo série X-men) a Dominic Monaghan (Meriadoc Brandybuck z trilógie The Lord of the Rings). Hra príde na trh 5. apríla 2016.

Ďalšia prišla na rad hra Crackdown 3. V nej sa zhostíte úlohy policajného kyborga bojujúceho so zločinom vo futuristickom meste. Najzaujímavejším prvkom je fakt, že celé prostredie je 100% zničiteľné, čo nám predviedol aj samotný trailer. Hra vyjde v lete 2016.

Treťou hrou exkluzívnou pre Xbox One bol Scalebound od PlatinumGames. Ide o akčné open world RPG. Hlavný hrdina Drew spolu so svojím drakom bojuje proti nepriateľom v krajine zvanej Draconis. Ako Drew budete môcť svojmu drakovi zadávať príkazy na útoky zo vzduchu, zatiaľčo vy budete nepriateľov ničiť na zemi pomocou meča a luku. Scalebound nám predviedol aj boss fight, v ktorom musíte so svojím drakom spolupracovať ešte koordinovanejšie. Hra vyjde niekedy v roku 2016 a jej súčasťou bude aj co-op mód pre 4 hráčov.

Po úvode sústredenom na hry prišiel na rad segment venovaný novinkám ohľadom samotnej konzoly Xbox One. Microsoft oznámil, že spätná kompatibilita bude naplno spustená v novembri a bude zdarma dostupná pre všetkých. Ďalšou novinkou je pridanie DVR funkcie pre Xbox One. To znamená napríklad to, že počas hrania si budete môcť v pozadí nahrávať vaše obľúbené filmy a seriály alebo ich dokonca streamovať a sťahovať na akékoľvek zariadenie s Windows 10. Aj táto služba bude úplne zadarmo. No a nakoniec nám bola predstavená malá klávesnica, ktorú si budete môcť pripojiť na váš Xbox ovládač.

Prezentácia pokračovala sériou niekoľkých rýchlych oznámení. Hra Killer Instinct bude pokračovať treťou sériou a pribudne do nej Rash – postava z kultovej hry Battletoads.

Nasledovalo niekoľko herných noviniek od ID@Xbox. Tešiť sa môžme napríklad na point-and-click adventúru Thimbleweed Park, uletenú hru We Happy Few a hlavne Worms W.M.D.

Nasledovala ukážka, čoho všetkého bude schopný DirectX 12 v spolupráci s Windows 10.

Jens Bergensten, tvorca Minecraftu, predstavil novú hru od Mojangu s názvom Cobalt.

Následne prišiel na rad veľmi podarený a emotívny trailer na Homefront: The Revolution spolu s gameplay zábermi, ako aj trailery na Dark Souls 3, Just Cause 3 a Rainbow Six Siege.

Na záver si Microsoft nechal tie najťažšie kalibre. Halo 5: Guardians nám ukázalo multiplayerový trailer, zápas medzi tímami OpTic Gaming a Epsilon eSports, ako aj štýlovú limitovanú Xbox One edíciu. Ohlásené boli tiež majstrovstvá sveta v Halo, v ktorých si víťaz prilepší o 1 milión dolárov.

Ďalej prišla na rad Forza Motosport 6 a efektná ukážka jazdy v daždivom počasí.

Lara Croft sa nám predviedla v dvoch videách z Rise of the Tomb Raider. Prvé sa sústreďuje gameplay, no viac potešilo to druhé, ktoré nám v efektnej montáži ukáže preskúmavanie hrobiek.

Keď už to vyzeralo, že sa prezentácia končí, Phil Spencer z Microsoftu nám na úplný záver oznámil poslednú, nečakanú novinku. Legendárne Halo Wars sa vracia v druhom pokračovaní, ktoré sa nám predviedlo štýlovým cinematickým trailerom. Halo Wars 2 vyjde na jeseň 2016 a postará sa oň štúdio Creative Assembly zodpovedné za sériu Total War.

Prezentácia Microsoftu je teda za nami, ale Gamescom 2015 ani zďaleka nekončí. Sledujte nás aj naďalej pre ďalšie novinky a živé reportáže minútu po minúte z ostatných prezentácií. Zároveň vám pripomíname našu Gamescom súťaž o progaming myšku Interceptor DS200 od MSI. Zapojte sa a užívajte si tento herný sviatok s nami!

Komentuj!