Register

A password will be e-mailed to you.

Napriek tomu, že World of Warcraft je korunovaným kráľom v počte platiacich hráčov medzi MMO hrami, čísla predplatiteľov stále dramaticky klesajú.

Finančné výsledky Blizzardu za druhý štvrťrok ukázali aktuálne reálny počet platiacich hráčov – 5,6 milióna. Toto množstvo predstavuje pokles o neuveriteľných 1,5 milióna hráčov od mája 2015. Pre WoW tieto čísla rozhodne nevyzerajú ružovo a podľa magazínu VentureBeat bol takto nízky počet platiacich WoW hráčov naposledy v roku 2005. Samozrejme, mať 5,6 milióna platiacich hráčov je snom asi všetkých ostatných MMO vývojárov, ale Blizzard je trochu iná liga. Ten vyhlásil, že najväčšia aktualizácia (pozor, nie expanzia) – Fury of Hellfire, pomohla stabilizovať počet hráčov ku koncu druhého štvrťroka 2015.

Počet predplatiteľov World of Warcraft v období 2005-2015

Počet predplatiteľov World of Warcraft 2005-2015

Napriek všetkému, tržby Blizzard a Activision stále rastú, a to najmä vďaka sile celého spektra ich produktového portfólia. Ukazuje sa, že veľkým ťahúňom predajov sa jeHearthstone, ktorý je dostupný pre mobilné zariadenia od apríla 2015, ale taktiež stále rastúca moba hra Heroes of the Storm, vypustená v júni.

Je veľmi pravdepodobné, že WoW zaznamená opäť značný nárast platiacich hráčov po prestavení novej expanzie. O tej sa máme viac dozvedieť už dnes, teda 6. augusta, na konferencii Gamescom. Preto nezabudnite sledovať aktuálne dianie z nemeckého herného veľtrhu v sekcii Gamescom 2015 na somhrac.sk.

 

Komentuj!