Register

A password will be e-mailed to you.

Spoločnosť Deep Silver oznámila, že Yager Development, štúdio známe vďaka hre Spec Ops: The Line, už naďalej nebude pracovať na vývoji Dead Island 2.
Od začiatku sme chceli ponúknuť taký Dead Island 2, aký si fanúšikovia našej hry zaslúžia,” píše Deep Silver vo vyhlásení. “Po dôkladnom zvážení dnes oznamujeme rozhodnutie o pozastavení spolupráce s Yager Development. Sami budeme pokračovať vo vývoji hry a prinášať do nej našu víziu, ako by mal Dead Island 2 vyzerať. V neskoršej fáze prinesieme detailnejšie informácie.”

Vo vyhlásení nie je uvedený žiadny konkrétny dôvod ich kroku. Zrejme sa jednalo o celkovú nespokojnosť s aktuálnou verziou hry. Deep Silver zatiaľ neupresnil, aký dopad na dátum vydania bude mať vyškrtnutie Yager vývojárov zo zoznamu. Zlé jazyky tvrdia, že situácia mohla vyplynúť z dôvodov na prvé odloženíe vydania hry. Pôvodne mala výjsť na jar 2015, ale Deep Silver oznámili odklad až na rok 2016. Pritom štúdio Yager Development pracuje aj na inom projekte – Dreadnought, ktorý zastrešuje spoločnosť Grey Box.

DI2DelaypossibleAktuálne sa vyjadril k celej situácií aj boss štúdia Yager, Timo Ullmann. Vysvetlil, že ich predstava sa začala značne rozchádzať s predstavou Deep Silver: “Náš tím je tvorený najkreatívnejšími vývojármi a tech odborníkmi, pričom všetci z nich zdieľajú spoločnú identitu,” povedal Ullmann pre GamesIndustry. Jeho tím vraj pracoval s nadšením, aby dostal Dead Island 2 na novú úroveň kvality. Avšak, Yager a Deep Silver sa v názoroch na smerovanie vývoja nezhodli natoľko, až to viedlo k ukončeniu spolupráce.

Je otázne, či to hre poškodí, alebo naopak. Každopádne ukážky z Dead Island 2 zverejnené v roku 2014 vyzerajú presne tak, ako by som od druhého pokračovania Dead Island očakával. Dúfam, že rozhodnutie Deep Silver bolo správne a hra bude nakoniec lepšia ako od Yager Development, aj za cenu oddialenia jej vydania.

Zdroj: GamesIndustry, Eurogamer

Komentuj!