Register

A password will be e-mailed to you.

Hádajte čo, ľudia majú zrejme radi Halo hry, no niekto z vás môže byť pravdepodobne prekvapený, možno.

Microsoft oznámil, že sa Halo sérií podarilo predať neskutočných 65 miliónov kusov po celom svete.

Samotné číslo je úctyhodné, no ak to porovnáme s celkovým predajom GTA V, ktorého sa predalo 52 miliónov kusov a ide iba o jednu hru a nie o celú GTA sériu, tak na tom Halo nie je zasa až tak dobre. Samozrejme, Rockstar pri GTA s hráčmi vybabral, keď najskôr vydal verziu pre Xbox 360 a Playstation 3. Následne prišla verzia pre Xbox One a Playstation 4, no a zaklincovali to verziou pre PC. Takže v podstate, predávali tú istú hru 5x, pričom si ju určite veľa hráčov kúpilo viac než jeden krát.

maxresdefault (2)

Podľa štatistiky, ešte pred začatím predaja Halo: The Master Chief Collection, Halo séria predala do Októbra roku 2014 60 miliónov kusov.

Z toho vyplýva, že remasterovaná verzia všetkých Halo hier predala zhruba 5 miliónov naviac.

Netreba však zabúdať na ostatné Halo hry, ako sú Halo: Combat Evolved Anniversary Edition, Halo 2, Halo 3, Halo: Reach, Halo 4, Halo 3: ODST Campaign Edition, Halo Wars a novší prírastok vo forme Halo: Spartan Assault, ktoré tak isto podporili celkový predaj Halo hier.

Skvelá správa pre Microsoft je, že prichádzajúce Halo 5: Guardians, ktoré výjde v Októbri, pravdepodobne pomôže k nárastu predaných kusov Halo hier a nové numero sa bude možno pohybovať niekde v hraniciach 70 miliónov predaných kusov.

 

Zdroj: VG247, Vlastný.

Komentuj!