Register

A password will be e-mailed to you.

Ani odchod Marka Perssona neovplyvnil popularitu fenoménu menom Minecraft, keďže od 30. júna sa táto hra môže pýšiť 20 miliónmi predaných hier. A to počítame výhradne PC verziu.

Skvelý úspech pripomenul širšej verejnosti člen Minecraft tímu Patrick Geuder, ktorý “tweetol” fotografiu natešených kolegov z Mojang štúdia, zaznamenávajúcich tento slávnostný moment.

CIwp9niW8AACWVa

Markus “Notch” Persson je človek stojaci za vytvorením sveta Minecraft. Persson opustil štúdio Mojang minulý rok krátko po tom, ako Microsoft odkúpil Minecraft za rozprávkových 2,5 miliardy dolárov (nečudujeme sa). Jeho odchod mal zjavne na predajnosť hry iba minimálny dopad. Predaje stúpli z 13 miliónov dolárov na konci roka 2013 na 18,3 milióna na začiatku roka 2015. Stále hovoríme iba o PC verzii, nerátajúc tržby z predaja verzií pre PS, Xbox, iOS a Android. Predpokladaný počet predaných kusov Minecraft pre všetky platformy dohromady je 70-75 miliónov. Samozrejme, počet stále rastie vôbec nie pomalým tempom.

Zaujímavosťou je, že zatiaľčo zamestnanci Mojang vyzerajú z novo dosiahnutého milníka nadšene, samotné štúdio Mojang zatiaľ tento úspech nekomentovalo. Pritom včera zverejnilo 2 správy na svojom blogu, týkajúce sa novej PS aktualizácie a nového DLC pre Minecraft.

Zdroj: pcgamer.com

Komentuj!