Register

A password will be e-mailed to you.

Utajené projekty sú vždy tie, ktoré najviac lákajú a do ktorých herní novinári najradšej vŕtajú, až pokým sa im nepodarí vyvŕtať dostatok informácií a utajený projekt už ďalej nemôže niesť pomenovanie “utajený”.

Presne dnes je ten deň, kedy vám prinášame takýto druh informácií.

V poslednej dobe sme bombardovaný novými informáciami z univerza, ktoré veľmi dobre poznáte a poznáme ho aj my, v podstate sme na ňom vyrastali.

EA pripravuje Star Wars: Battlefront, ako ich hlavný projekt, o ktorom sme vás informovali nedávno v niekoľkých novinkách. O multiplayeri si môžete prečítať v článku od Vlada tu a ešte tu. Prvé zábery z PC verzie si môžete pozrieť v tejto novinke.

2449938-hennig

My sme však nevstali z našich pohodlných postelí len preto, aby sme vám hovorili o projekte, ktorý je už verejne známy.

Za hrou bude stáť rokmi ostrieľaná herná vývojárka Amy Hennig, pracujúca v štúdiach ako je Crystal Dynamics (Legacy of Kain), alebo Naughty Dog (Uncharted). Spomínaný Naughty Dog opustila ešte počas minulého roka, po 10-tich rokoch tvrdej práce, najmä na sérií Uncharted a nedávno remastrovaného The Last of Us.

Nová Star Wars hra sa bude niesť v štýle spomínaného Uncharted a zrušeného projektu Star Wars: 1313, ktorý bol predstavený počas E3 konferencie v roku 2013.

Herec Nolan North, známy najmä za stvárnenie hlavného hrdinu hry Uncharted, Nathana Drakea, sa trošku rozhovoril o novo chystanom projekte na Anime výstave Metrocon 2015.

“Ak ste veľkým fanúšikom Amy Hennigovej a jej štýlu rozprávania príbehu, tak vás poteším správou, že odišla do EA, aby reštartovala úplne novú Star Wars značku v štýle populárnej hry Uncharted,” vyslovil North počas jeho panela na výstave Metrocon 2015.

“Nanešťastie pre vás viem o hre veľmi veľa a bude naozaj skvelá. No to je tak všetko čo vám o nej môžem momentálne povedať *smiech*” dodal uštipačne North.

Niekto sa Northa opýtal, či sa jedná o zrušený Star Wars: 1313, on však odvetil “Nie, nejedná sa o túto zrušenú hru, avšak tento nový projekt pôjde v jej šlapajách. Vlastne som už robil prvé motion capture testy,” North neskôr odhalil.

North sa venuje téme odchodu Hennigovej už od roku 2014, kedy opustila štúdio Naughty Dog. Neoficiálne zdroje hovoria o tom, že Hennigová bola z firmy vyhodená, viac si môžete prečítať tu.

Hennigová pracovala s Northom na Uncharted 4. Podľa informácií od Northa bolo zahodených vyše 8 mesiacov natočeného materiálu po tom, ako sa projektu namiesto Hennigovej chopil hlavný režisér hry The Last of Us, Neil Druckmann a Bruce Straley.

uncharted-4

“Nemal by som o tom moc hovoriť, no budem,” dodal North. “Natočili sme materiál, ktorý bol hodný ôsmich mesiacov práce. Prišli chalani stojaci za vývojom The Last of Us a oni jednoducho chceli, potrebovali si dosadiť vlastných ľudí a urobiť všetko po svojom.”

“Nepoznám presné detaily toho, čo sa stalo. Amy je mojou veľmi drahou priateľkou a je jednoducho úžasná, no chalani zodpovední za The Last of Us jednoducho vzali projekt do svojich rúk a chceli do Uncharted 4 vložiť vlastnú ‘príchuť’. Okrem Amy vyhodili aj iných ľudí a hru jednoducho prepracovali.”

North ešte doplňuje: “Tón v akom sa bude niesť hra bude trošičku odlišný, v podstate je to logické. Román od Roberta Ludluma tiež nebude rovnaký, ako ten od Stephena Kinga. Obaja majú odlišný štýl, ktorý sa viaže k ích písaniu, no originalita je zachovaná u oboch.”

Začiatok prác na Uncharted 4 bol ohlásený v roku 2013, no hra bola neskôr odložená aź na rok 2016. V podstate infraštruktúrne zmeny vo vedení projektu, o ktorých hovoril North, by vysvetľovali oneskorenie projektu.

Po stretnutí vo Visceral Games Hennigová oznámila, že jej bude v písaní príbehu pre novú Star Wars hru pomáhať Todd Stashwick.

Stashwick, herec a spisovateľ, nadaboval prvú ukážku hry Uncharted 4. Todd mal byť v hre a mal hrať brata Nathana Drakea, avšak tejto role sa neskôr ujal Troy Baker, ktorého sme môhli vidieť v hre The Last of Us, v ktorej stvárnil Joela.

North už iba dodal: “Ja a Troy sme v reálnom živote priatelia, takže viem, že naša spolupráca bude v Uncharted 4 skvelá a bude to kopec srandy!”

My už možeme dodat iba toľko, že Star Wars hier nie je nikdy dosť, najmä tých kvalitných. Dúfajme teda że sa nový projekt pridá na svetlú stranu a Hennigová nám ukáže, ako sa robí pravý Star Wars herný blockbuster.

 

Zdroj: Eurogamer, Vlastný.

Komentuj!