Register

A password will be e-mailed to you.

Na sieti Reddit a Tumblr sa objavili informácie a screenshoty ukazujúce nové pokračovanie série Battlefield. Battlefield 2143 by bol pokračovaním staršieho, ale veľmi kvalitného titulu Battlefield 2142, ktorý bol prístupný iba pre PC.

Na screenshotoch, ktoré sú údajne zo singleplayer kampane, je možné vidieť logo hry. Ďalej je možné vidieť tieň vozidla, ktorý veľmi pripomína vozidlo z Battlefield 2142. Na ďalšom obrázku je zase znak jednotiek Európskej Únie, ktorý sa zhoduje so znakom z BF 2142. Náznaky na pokračovanie BF 2142 sú už aj v Battlefield 4, v rozšírení Final Stand je možné vidieť experimentálne vozidlá, ako napríklad vznášajúci sa tank a mechov. Toto sú vozidlá, ktoré sú v dokonalejšej forme dostupné v BF 2142.

Tieň vozidla známeho z BF2142

Tieň vozidla známeho z BF2142

Ide pravdepodobne o jedno z týchto dvoch vozidiel z BF 2142

Ide pravdepodobne o jedno z týchto dvoch vozidiel z BF 2142

Battlefield 2142 je hra, ktorá bola vydaná spoločnosťou EA v roku 2006. Odohráva sa v 40. rokoch 22. storočia. Prichádza doba ľadová a väčšia časť Európy je pokrytá ľadom. Ľadová pokrývka ale postupuje stále ďalej na juh a teda sa zmenšuje životný priestor pre obyvateľov. V konflikte sa stretávajú dve superveľmoci, Európska Únia (EU) a Celoázijská koalícia (PAC), ktoré bojujú o úrodnú pôdu a suroviny naprieč Európou, Áziou a Afrikou. Afrika bola predmetom záujmu obidvoch mocností, nakoľko globálne ochladenie spôsobilo, že to bolo ideálne prostredie na život. Nebol tu ľad a teploty boli ideálne na život a pestovanie plodín.

Pre mňa osobne išlo o jeden z najzaujímavejších dielov série. Vývojári z DICE vykreslili budúcnosť naozaj uveriteľne. Neboli tu žiadne laserové pušky alebo technológie, ktoré nemajú nejaký reálny základ. Ručné zbrane, tanky a iné bojové vozidlá strieľali klasickú muníciu, rakety. Lietajúce vozidlá zase používali vyspelejšiu formu prúdového motora. Všetko bolo technologicky vyspelejšie, ale uveriteľné, tak ako aj politický scenár popisovaný vyššie. Všetko to ešte podtrhoval veľkolepý orchestrálny soundtrack.

Mech v DLC pre BF4, po interakcii vydáva zvuk mechu z BF2142

Mech v DLC pre BF4, po interakcii vydáva zvuk mechu z BF2142

Informácie však samozrejme treba brať s rezervou, aspoň do doby, kým to nepotvrdí EA alebo DICE. V poslednom DLC pre Battlefield 4 je však veľmi veľa náznakov, ktoré potvrdzujú Battlefield 2143.

BF2143_3

Battlefield 2143

 

Komentuj!