Register

A password will be e-mailed to you.

Verzia hry Doom 4 prezentovaná v priebehu tohtoročnej E3 nebola prvým pokusom o návrat slávnej série. Existovala aj predošlá verzia, ktorej vývoj bol nakoniec úplne zrušený s tým, že bolo treba začať odznova.

Pete Hines, zodpovedný za PR a Marketing štúdia Bethesda Softworks, opísal v exkluzívnom video rozhovore pre Polygon hlavné dôvody tohto kroku.

,,Neboli sme spokojní s hrou, ktorá sa tvorila,” povedal Hines o rozhodnutí ukončiť projekt. ,,V určitom bode sme sa zhodli, že hra nebola dostatočne ‘Doom’, preto bol vývoj zastavený a začali sme zasa od začiatku. Niektorí ľudia štúdio opustili, no na druhej strane pribudli nové tváre. Neľahká zmena, najmä z pohľadu chalanov, ktorí odišli, zapríčinila v konečnom dôsledku úžasné výsledky.”

,,Hlavný problémom bolo, že z hry nebolo cítiť samotnú Doom atmosféru. A to vôbec…”

Na internet preniklo pár záberov z hry(video nižšie), ktoré však boli zakrátko stiahnuté z oficiálnych stránok. Pri sledovaní leaknutého materiálu úplne rozumieme vyjadreniam Hinesa, keďže hra ani vzdialene nepripomína prvé tri tituly legendárnej série.

,,Nebolo to dostatočne rýchle,” nechal sa počuť Hines pri uvádzaní dlhého zoznamu dôvodov na ukončenie vývoja. ,,Spôsob akým sa pohybovali démoni. Hrateľnosť pri boji. Veľa vecí, ktoré boli prezentované na E3, ako efektné dorážanie monštier z blízka, vôbec neboli súčasťou predošlej verzie. Hrateľnosť boja bola čoraz viac odpojená od Doom konceptu. Niekedy ste sa pristihli pri zbytočnom zakrývaní sa za prekážky, ako je typické pre iné FPS tituly. To by mohlo byť dobré pre ne, ale pre Doom to jednoducho nebolo to pravé,” konštatuje Hines.

Osobne zastávam názor, že stopnutá verzia hry sama o sebe nevyzerá vôbec zle. EA by ju mohla premenovať a pokračovať vo vývoji nezávisle na Doom 4. Množstvo energie a peňazí investovaných do predošlého vývoja by tak nevyšlo nazmar. To už ale necháme na kompetentných…

Tak čo? Myslíte, že radikálna zmena vo vývoji novej Doom hre pomohla? Podľa nás určite, keďže zábery zo súčasnej verzie vyzerajú chrumkavo a pritom totálne “Doomovsky”.

Zdroj: Polygon

Komentuj!