Register

A password will be e-mailed to you.

Batman: Arkham Knight sa k nám dostal včera na PS4, Xbox One a PC. Zatiaľ čo konzolové verzie si užívajú kladné recenzie, PC hráčov čakalo nemilé prekvapenie.

Niekoľko hodín po oficiálnom vydaní hry sa v hodnoteniach hry na Steame začali objavovať negatívne hodnotenia od hráčov, ktorí si hru už vyskúšali.

batman_review_5

Vyzerá to tak, že hra je naozaj zle optimalizovaná a vývojári sa neobťažovali ani odstrániť zamknuté FPS z konzolovej verzie. Hra teda beží na 30 FPS. Okrem toho sú tu problémy s padaním hry, efekty ako motion blur spôsobuju náhle zníženie snímkovej frekvencie aj na 20FPS.

Medzi hráčmi sa objavil návod, ako odstrániť zamknutý framerate úpravou konfiguračného súbora, avšak toto nerieši vyššie spomínané problémy. Obraz podľa všetkého nie je plynulý ani pri vyššom framerate. Keď sa zase pokúsite vypnúť problematické efekty, hra vám spadne.

batman_review_3

Ešte väčším sklamaním je to, že majtelia kariet od AMD majú už úplnú smolu. Hra pre tieto karty nie je optimalizovaná, o čom vývojári informovali niekoľko dní pred vydaním. Dúfame, že k náprave dôjde čo najskôr, či už vo forme nových ovládačov od AMD alebo patchom s opravou od vývojárov hry.

Faktom je, že PC verzia hry ani nebola vyvíjaná štúdiom, ktoré pracovalo na konzolových verziách. Na PC verzii pracovalo externé štúdio Iron Galaxy Studios.  My budeme sledovať, ako sa bude táto situácia vyvíjať.

Zdroj: vg247.com

Komentuj!