Register

A password will be e-mailed to you.

Hry, hry a ešte raz hry! Prirovnať E3 k hadici, z ktorej srší voda nezastaviteľným prúdom, je pravdepodobne to najlepšie prirovnanie k akému sme v našej redakcií dospeli. Na tejto výstave nestihnete vysloviť vetu v zmysle “Táto hra ma naozaj zaujala, chcem o nej vedieť viac!” A hneď pre istotu dostanete z prava aj z ľava facku, ktorej náplň bude spočívať v desiatich ďalších oznámených hrách. V tomto miniseriáli sa preto zameráme na to, aby sa vám pred spaním nesnívalo o susede z tretieho, ale o hrách, hrách, HRÁCH, tak čítajte a zapisujte do debilníčkov dátum vydania vašej obľúbenej hry!

1

Battlecry 

Battlecry je free-to-play PVP tímovka v ktorej budete bojovať za jednu z troch frakcií. Cisársky Mariňáci, Kozácke Impérium a Republika Hánov. Battlecry je vyvíjaný štúdiom Battlecry studios a vydaný bude pod záštitou starej známej Bethesdy. Video samotné neodhaľuje príliš veľa, no dostalo sa k nám slovo, že svet tejto hry je navrhnutý ostrieľaným dizajnérom Victor Antonov-om, ktorý má na svedomí dizajn v kultovej pecke Half-Life 2 (stále čakáme na oznámenie trojky Valve!) a Dishonored, ktoré zožalo v dobe vydania svoju náležitú dávku pozitívnych reakcií. Jedno je isté, nech už sa Battlecry hrá akokoľvek, vyzerať bude pekelne dobre.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Áno.

Kedy k nám zavíta? Najskôr nás čaká BETA ku koncu roka, hra samotná výjde v roku 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Do BETA testu hry Battlecry sa môžete prihlásiť tu

2

Dishonored 2 

Už spomínaný úspešný Dishonored z pred pár rokov sa vráti na naše monitory v priebehu budúceho roka s číslovkou 2. Corvovi bude priam v symfonickom spoluznení dopomáhať Ex-Cisárovna Emily. Čas sa v tomto prípade posunie trošku do budúcnosti, konkrétne 15 rokov po udalostiach predošlej hry. Mesto Karnaca, ležiace Južne od Dunwallu, sa tento krát stane vaším pieskoviskom plných vrážd a násilia. Pýtate sa aká bude zápletka? Novo zvolenej cisárovnej sa zmocní určitý druh nadpozemskej entity, a naši dvaja hrdinovia sa musia postarať o zvrátenie tejto šarapaty. No neznie to ako z béčkového filmu? Vo videu môžete vidieť Emily, ako sa pomocou temných chápadiel doslova pritiahne k budove. Vyzerá to tak, že oba naše staro nové charaktery pilne študovali po nociach a dačo sa predsa len priučili od predošlého dielu.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Rozhodne áno.

Kedy k nám zavíta? Jar 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Naservírovali sme vám skvelé CGI video, nestačí?

3

DOOM

DOOM alebo Doom? To je jedno, videli ste video? Že nie? Klikajte na link pod článkom!

Teraz vážne, o mesiac by to bolo 11 rokov, kedy sme si museli večer rozsvietiť lampičku, aby sme si skontrolovali hladinu extrementov pod našími pro-gaming kreslami. Doom z videa pôsobí, že si teda servítky opäť neberie a dáke vekové obmedzenie roztrhal v zuboch, a vyflúsol ich pred prah európskeho PEGI výboru. IdTech6 je vylepšený engine Bethesdy na ktorom Doom roztáča kolotoč lietajúcich mimozemských vnútorností. Vo videu je vidieť, že sa chlapci držia priamočiarej neutíchajúcej brutálnej akcie, čo je asi len dobre, veď ide o DOOM, DOOM, no dobre Doom, 11 rokov, chápete? Vo finálnej verzií hry bude prítomných niekoľko Multiplayerových módov a špecializovaný systém vytvárania levelov nazvaný “Snapmap”.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? DOOM!!!! teda ano, môžeme.

Kedy k nám zavíta? Jar 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? DOOM!

4
The Elder Scrolls: Legends

The Elder Scrolls: Legends, vo voľnom preklade, Starec, ktorý “skroluje” zaprášené Legendy, dosť srandy. Bethesda si pre nás pripravila novú Free-to-play kartovú hru. Ak ste už hrali Hearthstone, čo ste určite hrali, ano vy, Blizzard no-liferi, tak práve pre vás bude Legends kartou záujmu. Samozrejme, taký Illidan “Búrkosrdič” alebo Uther “Svetlonosič” budú nahradený za Argonianov a Daedri, ale veď čo, no-life je zmena, ako sa vraví. Tak šup na video pod článkom.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Môžeme sa tešiť na Ultra HD prilby s rohami.

Kedy k nám zavíta? Ku koncu roka.

Čo by sme vám ešte povedali? Dovahkiin, Dovahkiin naal ok zin los vahriin!

5
Fallout 4

Perla Bethesda prezentácie? Rozhodne ohlásenie nového Fallout 4. Predpokladám, že písať dlhé súvetia o tejto sérií je zbytočné. Samotná prezentácia v nás zanechala dostatok pozitívnych dôvodov prečo sa tešiť na príchod tejto legendy, no kto by sa už netešil na ukončenie každého rozhovoru slovným spojením “Daj mi tu debničku NUKA -COLY, inak ti ukradnem psa!!!” Áno, pes, dobre čítate. V novom F4 bude vaším herným spoločníkom pes, ktorý bude síce nesmrteľný, no on sa vám zavdačí napríklad aportom radioaktívneho kusu power armoru. Skvelé no nie? Z videií ktoré Bethesda odprezentovala je zrejmé, že sa konečne pozrieme aj na život pred atomovým výbuchom. Najväčšia zmena prichádza však v možnosti zbierať material po svete a následne si z neho postaviť vlastnú pevnosť, ktorú budete musieť ochraňovať pred raidermi a inými škodcami. Ak sa budete o váš príbytok dostatočne starať, môžete prilákať rôznych kupcov s parádnymi kúskami výzbroje.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Samozrejme, kedy Bethesda nevydala hru na PC?

Kedy k nám zavíta? November 10, 2015

Čo by sme vám ešte povedali? Nuka-Cola už nie je!

6
Fallout Shelter

Ďalší Fallout? Chyba v nadpise? Nie! Bethesda nám chcela urobiť asi druhé vianoce. Fallout Shelter je mobilná free-to-play hra v ktorej budete ovládať svojich Post-apo Simíkov. Vy budete ovládať postavu dozorcu vášho vlastného Vaultu. Simíkov môžete vyzbrojiť a poslať do Wastelandov na rôzne misie. Zároveň sa však budete musieť starať o vašich obyvateľov vo Vaulte, aby prežili. Taký malý simulátor tamagoči. Hru si môžete zadarmo stiahnúť, ak máte iPhone, ak máte Android, buď pošlite do Bethesdy výhražný list (najlepšie možno botu z Chernobylu) alebo si počkajte pár mesiacov na verziu pre Android.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? It’s magical! Nie, nemôžeme! Môžeme sa tešiť na Android verziu!

Kedy k nám zavíta? Práve teraz, no iba pre Jabĺčkarov.

Čo by sme vám ešte povedali? Vyššie je video prezentujúce Fallout Shelter na E3.

7

Dark Souls 3

No nepoviem, že sme si boli úplne istý, ale boli sme si skoro úplne istý, že k nám zavíta nový diel tejto populárnej hardcore sekačky. Z videa sme sa dozvedeli, že na hre pracuje majster sám, Hidetaka Miyazaki a bude to jeho posledný krát (To už povedal zopár krát Hideo Kojima), kedy vštepí kúsok jeho talentu na dokončenie celosvetovo ospevovanej značke. Video nám veľa nepovie, ale vidíme v ňom aspoň krásne spracované CGI postavy a efekty, stačí nie ?

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Rozhodne.

Kedy k nám zavíta? Na začiatku roku 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Mrknite na prepracované video.

8

Ion

Tvorca DayZ Dean Hall nás zasvetil do jeho novej hry Ion na EA prezentácií. Ion je oficiálne označený ako “Masívna multiplayerová online hra s nelineárnym dejom”. Na tejto hre sa bude podieľať spoločnosť Improbable. Že netušíte o akú spoločnosť ide? “Simulátor chlebu” a už vám asi trošku bliklo. Improbable vytvorilo technológie pre spoločnosť Bossa Studios, ktorá vytvorila spomínanú hru “I am bread”. Dean sa priam rozplýva nad jeho víziou a technológiou od Improbable na ktorú čakal niekoľko rokov. Sám Dean dopĺňa “Hráči budú budovať, žiť a nakoniec nevyhnutne zomierať v mohutných stavbách, kolonizujúcich prvými krôčikmi vesmír”. Technológia od Improbable umožní vytvoriť v hre ION plne nasimulované prostredie s elektrifikáciou, tlakom vzduchu a teplom plniacu jedinú funkciu, držať vás v bezpečí od nekonečného a všade prítomného vákua.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Určite áno.

Kedy k nám zavíta? Zatiaľ nebolo oznámené, predpokladáme rok 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Elektrón! Radšej tak sa mohla hra volať.

9

Tacoma

Nový výtvor od štúdia Fullbright, ktoré má v zozname vydaných hier jedinú hru Gone Home v ktorej išlo o preskúmanie predmetov rezidencie v americkom Portlande, pomocou ktorých hráč kúsok po kúsku zložil príbeh, ktorý rezidencia skrývala. Tacoma bude mať podobný adventurový nádych no nebude sa odohrávať v rezidencií, ale v opustenej vesmírnej stanici. Ak si dáme dve a dve dokopy, možno si pri Tacome aj trošku cvrkneme.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Môžeme!

Kedy k nám zavíta? Rok 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Mama, kde mám trenky?

10

Cuphead

Cuphead už sme pár krát v minulosti videli, no po ukážke na prezentácií Microsoftu musíme povedať, že tak dobre ako teraz ešte nevyzeral. Jedna veľká kreslená Disney rozprávka, to je Cuphead, teda až na fakt, že ju môžete hrať. Animácie v novom videu pôsobia, ako vytrhnuté z roku 1930 a že vyzerajú naozaj skvelo! Posúďte sami vo videu nižšie.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Podľa oficiálnej stránky sa môžeme tešiť na túto zaujímavú hru aj na PC.

Kedy k nám zavíta? Rok 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Krásne kartónové video pod článkom!

11

Rise of the Tomb Raider

Microsoft prezentácia priniesla prvú gameplay ukážku z novo pripravovaného Tomb Raidera. Túto hernú sériu netreba bližšie predstavovať. Lineárna dobrodružná akcia, plná zvratov, strielania, logických hádanok, taký bude aj ďalší Tomb Raider s podtitulom “Rise”. Ľadové jaskyne, chúlostivé skalné steny, vertikálny výstup s odvážnými skokmi, všetko toto a dokonca aj hrobku s Larou, alebo Laru v hrobke, dostanete vo videu nižšie.

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Pravdepodobne keď skončí exkluzivita pre Xbox One.

Kedy k nám zavíta? Rok 2015 pre Xbox One, ostatné platformy rok 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Brrr, musí tam byť riadna zima!

12

Superhot

Super. Horúci. Toto je tá skvelá hra v ktorej sa čas hýbe len vtedy, keď sa pohne vaša postava. Superhot sa pred rokom zjavil z čistého neba na Kickstarteri a získal si pozornosť hráčov vyzbieranou čiastkou cez 250 tisíc $. Microsoft konferencia priniesla nové video ktoré si môžete pozrieť nižšie. No pozor, je Super. Horúce!

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Môžeme, len pozor, aby sa vám z toho čakania nepodpálila myška!

Kedy k nám zavíta? Rok 2015 pre Xbox One, ostatné platformy rok 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? Páli, PÁLI!

13

Sea of Thieves

Pirátsky multiplayerový simulátor je novou hrou spoločnosti Rare. To je tá spoločnosť, ktorá vydala hry Wizards & Warrios na NES, Goldeneye na staručičké Nintendo64 a trošku novšie Kinect Sports na Xbox 360. Tento rok sa však rozhodli pripraviť titul pre najnovšiu konzolu Microsoftu, v ktorej sa uchopíte kormidla a hodiť kamarátov, ktorý vás namosrdili žralokom, bude vaším denným Arrrr! Chlebom! Do oka vám z videa môže padnúť pekne spracovaná grafika pirátskeho sveta, boje na suchu a na mori! Arrrr!

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Piráti prichádzajú podla videa na Windows 10, takže tešiť sa môžeme.

Kedy k nám zavíta? Zatiaľ nie je k dispozícií konkrétny dátum.

Čo by sme vám ešte povedali? Arrrr!

14

Mass Effect Andromeda

Nová galaxia, nový príbeh, nové MAKO! EA otvorilo svoju E3 prezentáciu videom na novo pripravovaný, “interstelárne” (netvárte sa, že ste neboli v kine) očakávaný Mass Effect, ktorý dostal podtitul Andromeda. Vo videu sa objavila postava, o ktorej sme si mysleli, že je dačo ako Shepard, ochránca vesmírneho zákona a zlobijca doterných novinových reportérok. Podľa Bioware blogu sa však nejedná o postavu za ktorú budeme môcť hrať. Nový Mass Effect má byť primárne zameraný na objavovanie planét, no verím v to, že akčná stránka nezostane nepovšimnutá a môžeme sa teda tešiť na návrat Kroganských bojových pokrikov a prítomnosť rozprášených multikulturálnych mimozemských pahilov naprieč galaxiou!

Môžeme sa tešiť na PC verziu? Áno, môžeme!

Kedy k nám zavíta? Koniec 2016.

Čo by sme vám ešte povedali? I’m Commander Shepard, and this is my favourite E3 game.

Náš miniseriál bude pokračovať druhým dielom už čoskoro, zostante naladený, čaká nás ešte pár zaujímavých titulov na ktoré sa môžete tešiť behom tohto a budúceho roka!

Komentuj!