Register

A password will be e-mailed to you.

O RPG s názvom Vampyr sme sa prvýkrat dozvedeli v januári, kedy vydavateľstvo Focus Home Interactive zverejnilo tweet s plagátom hry.

Hru vyvíja francúzske štúdio Dontnod Entertainment zodpovedné za také kúsky ako Remember Me alebo Life is Strange. Tiež sme sa dozvedeli, že hra bude zasadená do Londýna v období tesne po konci Prvej svetovej vojny a hlavným hrdinom bude doktor liečiaci obete španielskej chrípky, ktorý sa po uhryznutí jedným z pacientov zmení na upíra. Vo fanúšikoch Vampire: The Masquerade – Bloodlines, jedného z najlepších RPG v histórií, ihneď vzplanula iskrička nádeje, že po viac ako desiatich rokoch sa konečne dočkáme niečoho podobného.
vampyr twitter

Dnes tu máme okrem ďalších zaujímavých detailov o hre aj prvý teaser. Celým príbehom sa bude niesť tematika vnútorného konfliktu protagonistu – vernosť Hippokratovej prísahe na jednej strane a túžba po krvi na strane druhej. Na rozdiel od spomínaného Vampire: The Masquerade – Bloodlines však nečakajte, že sa uživíte na krvi potkanov alebo „nevinným“ vycicaním obetí, ktoré sa o pár hodín preberú z bezvedomia. Kŕmiť sa vo svete hry Vampyr znamená zabíjať.

Zabíjať doslova kohokoľvek. V hre pred vami nikto nie je chránený, vrátane postáv, ktoré vám zadávajú questy a ktorých smrť vás neskôr môže mrzieť. „Dávajte si pozor koho sa rozhodnete uloviť, keďže zmiznú zo sveta navždy a ich smrť bude mať výrazný vplyv na svet okolo vás,“ uviedli vývojári z Dontnod. „Pozorne študujte návyky svojej najbližšej obete, jeho alebo jej vzťahy s ostatnými postavami a pripravte si stratégiu pre svoje nepozorované kŕmenie: zveďte ich, zmeňte ich denné návyky alebo sa postarajte o to, aby sa ocitli sami v tmavej uličke.“

Krv obetí je potrebná pre odomykanie nových upírskych schopností počas celej hry, ale aj udržanie hladiny vašej krvi. Tá vám klesá každým zranením aj používaním vašich schopností v súbojoch, čo ešte viac zvyšuje potrebu pravidelne sa na niekom pohostiť.

Presný dátum vydania Vampyr ešte nebol oznámený, počíta sa ale so začiatkom roku 2017. Na oficiálnej stránke hry sa zatiaľ toho veľa nedozviete, v blízkej dobe však sľubuje ďalšie informácie.

Komentuj!